Кампанията на Майкъл Андрети да влезе във Формула 1 със

...
Кампанията на Майкъл Андрети да влезе във Формула 1 със
Коментари Харесай

Марио Андрети: Готвим се за сезон 2024!

Кампанията на Майкъл Андрети да влезе във Формула 1 със личен тим сякаш позагуби скорост, а някогашният водач оповести проектите си при започване на тази година. Първоначално Майкъл планираше да купи Заубер, само че през есента на 2021 договарянията се провалиха, защото притежателите на отбора от Хинвил му желаеха доста пари.

След това Андрети се концентрира върху това да построи независим тим и даже реализира кардинално единодушие с Алпин за доставка на задвижващи системи. Но във Формула 1 упоритостите на Андрети се посрещат хладно, като до неотдавна се смяташе, че 11-ото място в колоната се пази за Ауди, само че пък германците съумяха да купят Заубер.

Сега Марио Андрети, международен първенец във Формула 1 за 1978 и татко на Майкъл, подсети, че планът продължава да се развива.
 Доменикали: Формула 1 няма потребност от тим като Андрети Доменикали: Формула 1 няма потребност от тим като Андрети
“Ние продължаваме да работим, всеки ден водим договаряния и нямаме желание да се предаваме - изясни Андрети пред La Gazzetta dello Sport. - С всяка минала седмица обстановката се прояснява и нещата наподобяват по този начин, както ни се искаше. Нямаме късмет да влезем във Формула 1 посредством някои от съществуващите тимове, тъй че ще изградим нов отбор, 11-ят в международния шампионат. Нашата цел е да сме на стартовата решетка през 2024 година. Постигнали сме сериозен напредък, установихме значими връзки, само че към момента не мога да ги разкрия. ”
 Заубер става заводският отбор на Ауди във Формула 1 Заубер става заводският отбор на Ауди във Формула 1
Според 82-годишният Марио, задачата на отбора на Майкъл, който към този момент се потвърди като сполучлив притежател на тим в Индикар, е да се бори за положително класиране още в дебютния си сезон във Формула 1.

Гледайте спорт на MAX с най-вълнуващите надпревари от MotoGP, WRC, NASCAR и Supercars, онлайн, единствено в ефира на MAX Sport.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР