Кампанията на Федералния резерв за ограничаване на високата инфлация доведе

...
Кампанията на Федералния резерв за ограничаване на високата инфлация доведе
Коментари Харесай

Прогноза за лихвения процент на CD за 2024 г.: Всичко, което експертите смятат, че ще се случи

Кампанията на Федералния запас за ограничение на високата инфлация докара до постигане на лихвените проценти до най-високата си стойност от 22 години. Диапазонът за лихвата на федералните фондове в този момент е от 5,25% до 5,50%.

Въпреки че високите лихвени проценти покачват разноските за заеми по заеми и кредитни карти, това е берекет за депозитните спестовни сметки. Например, междинните ставки за най-хубавите документи за депозит (CD), налични онлайн, са към 5,50% за CD-та, вариращи от шест месеца до пет години.

Тази цифра съставлява ослепителен контрастност с лихвите единствено преди няколко години. Към края на 2020 година междинният петгодишен CD завоюва нищожните 0,39% годишна процентна рентабилност (APY). Лихвите спаднаха още повече през 2021 година, като доходността на 5-годишните CD беше 0,26%, преди да се увеличи през 2022 година В началото на 2023 година лихвите по CD бяха 4,50%. Според Федералната корпорация за гарантиране на депозитите (FDIC) лихвените проценти варират от 5,52% за едномесечен период до 4,23% за 60-месечен CD.

Сега най-важният въпрос е къде Лихвените проценти на CD се насочват отсам. Разговаряхме с няколко специалисти, с цел да разберем мнението им.

Започнете, като проучите някои от най-хубавите цени на CD тук, с цел да видите какъв брой повече можете да спечелите от парите си.

Прогноза за лихвения % на CD за 2024 година

Ето какво чакат някои за лихвените проценти по CD за идната година.

Как ще стоят лихвените проценти по CD при започване на 2024 година?

Експертите значително чакат проценти да остане същото, с цел да стартира новата година. „ Вярвам, че процентите на CD ще стартират 2024 година релативно в сходство с актуалните равнища “, споделя Джеф Роуз, CFP и създател на GoodFinancialCents.com. „ Като се има поради продължаващото икономическо възобновяване и стратегическите ходове на Фед за управление на инфлацията, без да се задушава растежът, е правдоподобно процентите на CD да останат ненапълно постоянни, когато навлезем в 2024 година “

Основател на Mitlin Financial и водещ консултант по благосъстоянието, Лорънс Спрунг, поддържа сходна позиция, добавяйки: „ Мисля, че най-общо казано ще забележим лихвените проценти по CD-тата да бъдат към същите равнища, които ги виждаме през днешния ден. Ще видите някои банки да оферират по-високи лихвени проценти за привличане на депозити, само че не бих ги очаквал да бъдат доста по-високи или по-ниски от това, на което се намират сега. "

Разгледайте днешните най-хубави цени на компактдискове в този момент.

Колко (или какъв брой малко) ще спаднат цените на компактдискове през 2024 година? < /h3>

Според изследване на Bankrate, 78% от икономистите не чакат Федералният запас да понижи лихвените проценти до 2024 година, което отразява прогнозите на Фед.

Спранг поддържа, че лихвите по CD през 2024 година зависят от няколко фактора, в това число дейностите на Федералния запас за лихвените проценти и по какъв начин се развиват пазарите с закрепен приход. „ Моята кристална топка не работи сега, тъй че въз основа на моите възгледи, не бих очаквал лихвите да паднат доста, в случай че не забележим, че стопанската система стартира да стопира – което не би било ужасно нещо – което би насърчило Фед да стартира за понижаване на ставките ", споделя Спрунг. „ Нашата прогноза сега е, че лихвените проценти ще останат релативно равни през 2024 година и няма да стартираме да виждаме спад на лихвените проценти. “

Как ще наподобяват лихвените проценти за края на 2024 година?

Разбира се, неуместно е да се предвижда със 100% акуратност какво ще направи Фед след една година и по какъв начин ще наподобява стопанската система. Но можем да разгледаме изказванията на Фед дружно със характерни стопански индикатори, с цел да получим задоволително информация, с цел да създадем обосновани прогнози.

„ Траекторията на лихвите на CD през 2024 година ще зависи от фактори като инфлация, политики на централната банка и по-широкия стопански климат “, споделя Брайън Кенън, основен изпълнителен шеф и основен портфолио пълководец в Cannon Advisors. „ В случай, че инфлацията или даже стагфлацията не престават като проблем, процентите на CD евентуално ще останат постоянни или евентуално ще се покачат. Исторически случаи на проценти на CD, достигащи двуцифрени стойности, като да вземем за пример през 80-те години, демонстрират стопански провокации, което допуска, че стопанската система в неволя може да докара до по-високи равнища на CD като отговор на тези условия. "

Фактори, които биха могли да повлияят на равнищата на CD

Експертите, с които се консултирахме, наподобява са съгласни, че стопанската система, в това число капацитета за спад или криза и дейностите на Федералния запас ще играят забележителна роля в посоката на лихвите по CD през 2024 година Те значително ще дефинират дали лихвите ще се усилят още веднъж, ще останат там, където са или даже ще паднат през 2024 година

Съответно Кенън предлага тактика на CD стълба за компенсиране на евентуални спадове в лихвените проценти на CD. „ Като се имат поради другите стопански фактори, които въздействат върху лихвените проценти, е рационално да се употребява тактика за стълба на продължителността, с цел да се смекчат евентуалните спадове на лихвените проценти “, споделя Кенън. „ В случай, че Федералният запас е изправен пред провокации за реализиране на меко кацане и Съединени американски щати навлязат в криза, това може да докара до понижаване на лихвените проценти. Степента на спада ще зависи от тежестта на рецесията, което евентуално ще докара до забележителен спад от няколко процентни пункта. "

Започнете да печелите повече с една от днешните най-високи цени за CD тук в този момент!

Долната линия

С цени за CD в най-високата си точка през последните години, може да е идеалното време да заключите солидна рента за кратковременен или дълготраен проект, според от вашите цели. Експертите постоянно предлагат координиране на периода на компактдиска с вашата цел за икономисване. Например, в случай че желаете да спестите за първична вноска за жилище и желаете да започнете съществено да разглеждате домове след три години, заключването на висока рентабилност на тригодишен компактдиск може да бъде добър вид. Разбира се, постоянно претегляйте плюсовете и минусите на всяка алтернатива за инвестиция или икономисване, преди да продължите.

Източник: cbsnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР