Кампанията на Доналд Тръмп се хвана за твърденията, че Камала

...
Кампанията на Доналд Тръмп се хвана за твърденията, че Камала
Коментари Харесай

Камала Харис изплагиатствала Мартин Лутър Кинг в своя книга

Кампанията на Доналд Тръмп се хвана за изказванията, че Камала Харис е изплагиатствала елементи от книга, написана от нея преди 15 години, която съдържа пасажи, които наподобяват изумително сходни на изявление, обещано в миналото от Мартин Лутър Кинг младши.

Джей Ди Ванс, републиканският претендент за вицепрезидент, сподели, че проучването на Щефан Вебер, австрийски учен и мним „ ловджия на плагиатство “, демонстрира, че вицепрезидентът е взел „ от Уикипедия “ пасажи от книга, на която е създател.

„ Камала даже не е написала лична книга! “ написа Ванс в обществените мрежи. „ Написах лична книга, за разлика от Камала Харис, която копира своята от Уикипедия. Насочете се към „ проверителите на обстоятелствата “ на корпоративните медии: 

Вебер уточни книга, написана от Харис през 2009 година, когато тя беше прокурор в Калифорния, която съгласно него съдържа 27 „ фрагмента на плагиатство “.

59-годишната Харис написа книгата „ Интелигентно във връзка с престъпността: Планът на кариерния прокурор да ни направи по-безопасни “, когато обмисляше да се кандидатира за основен прокурор на Калифорния, конкуренция, която завоюва година по-късно.

Според издателите на книгата тя „ разрушава старите разлики, вкоренени във подправени избори и легенди “ и „ показва на практика решения за превръщането на наказателноправната система в действителност – освен реторично – в твърда “.

В своя отчет от 49 страници Уебър твърди, че Харис и нейният съавтор Джоан О`К Хамилтън са включили откъс, който е съвсем същият като история, разказана от Кинг, водач на гражданските права, който е погубен през 1968 година

„ Майка ми се смееше, когато разказваше историята за времето, когато съм се суетяла като малко дете. Тя се навела да ме попита: „ Камала, какво не е наред? Какво искаш? “, а аз изплаках в отговор „ Fweedom “, написа в книгата си претендентът за президент на Демократическата партия.

В изявление за списание Playboy през 1965 година Кинг сподели: „ Никога няма да не помни миг в Бирмингам, когато бял служител на реда посети малко негърско момиченце на седем или осем години, което ходеше на проява с майка си. „ Какво искаш? “, попита я жестоко служителят на реда, а момиченцето го погледна право в очите и отговори:  Fweedom “.

През 1987 година Джо Байдън, тогава сенатор, изостави първата си акция за Белия дом, откакто беше упрекнат в плагиатство на предизборна тирада от Нийл Кинок, водач на Лейбъристката партия по това време.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР