Кампанията “Fly with a Book (Лети с книга) на McCann

...
Кампанията “Fly with a Book (Лети с книга) на McCann
Коментари Харесай

“Fly with a Book” с първа номинация на Clio Awards за България

Кампанията “Fly with a Book ” (Лети с книга) на McCann Sofia, Mastercard и Booklover, получи още едно влиятелно интернационално самопризнание – номинация на тазгодишния фестивал.

Кампанията беше неведнъж награждавана през последните 10 месеца и донесе на България първото историческо влиятелно интернационално отличие Cannes Lion (Лъв във Кан), еквивалента на Оскарите в рекламата. Тя е отличена и с три сребърни награди Epica и получи най-високото отличие на българският фестивал за реклама – ФАРА, Grand Prix за особени заслуги и достижение в региона на връзката.

Проектът " Лети с книга “ е основан за електронната книжарница Booklover с поддръжката и присъединяване на Mastercard. Кампанията и платформата Booktrips.bg притеглят интереса и подкрепят продажбата на книги в сложен миг за издателите в България – пандемичната изолираност. 



Въпреки преобладаващото въздействие на фестивала Cannes Lions, чийто оценки през последните десетилетия се смятат за най-престижни в рекламната промишленост, не е инцидентно, че списание Time дефинира премиите Clio Awards за „ най-значимите за рекламата интернационалните награди в света “.

Създаден през 1960 година, Clio бележи историята на рекламната на над 6 десетилетия до през днешния ден и е прецизен маркер за творчеството в промишлеността, като носи голям авторитет на отличените с премията организации. За разлика от Cannes Lions, Clio Awards са свързани по-тясно с американската рекламна промишленост и нейните големи достижения през годините, което прави отличаването на европейските организации с Clio още по-трудно и значимо. 

Кампанията е дело на екип от 6 души на организация McCann Sofia с скъпото подпомагане на маркетинг експертът Полина Видас от Mastercard. Лидери на плана са Цанка Крушева и Иван Киров, които работят в екип с Иван Ланджев, Тодор Бодуров, Борис Братков и Юлия Колева. Тя стана допустима и с помощта на поддръжката и присъединяване на издателя на „ Жанет 45 “ Манол Пейков и със съдействието на Георги Господинов, Георги Тошев, Мария Касимова и други
 
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР