Кампанията Българската Коледа помага на 2-годишния Никола от Враца, роден

...
Кампанията Българската Коледа помага на 2-годишния Никола от Враца, роден
Коментари Харесай

„Българската Коледа” помага на 2-годишния Никола от Враца

Кампанията „ Българската Коледа ” оказва помощ на 2-годишния Никола от Враца, роден недоносен, оповестява NOVA. Това е историята на семейство, чиято орис е обвързвана с вярата макар болката и тестванията. Никола е един дребен човек, за който всички у дома към този момент две години и половина се борят и макар компликациите имат вяра, че чудесата са вероятни. Никола е мечтано дете в фамилията на Михаела и Мартин. Чакали го с доста обич.
" Никола се роди лятото, август месец в един припек, само че в 26-та седмица, прекомерно рано ", споделя Михаела Цветанова, майка на дребния воин.
Бащата бил в командировка, само че неотложно потеглил към болничното заведение в София. Притеснил се още от първите фрази на лекаря.
" Хиляда и 20 грама е. По-нататъшна информация ще получите от майката и след време по телефона при нас. Ще оживее ли, няма ли?! Какво се случва с детето, какво се случва с майката? ", добавя бащата Мартин Бориславов.
Детето било единствено 33 сантиметра. Бащата тръпнел от най-важните въпроси. След раждането животът на Никола е в риск, тъй като получава кръвоизливи.
" От белия дроб, по-късно от пъпчето обаче на петия ден получи тежък мозъчен кръвоизлив 4-та степен ", споделя майката. 
Родителите и лекарите към този момент 2 години и половина се борят с следствията от това, с детската церебрална парализа, с епилепсията. Два пъти седмично детето пътува от Враца до София за рехабилитация, която доста му оказва помощ.
" Ходим понеделник и сряда. Когато се освободи час, просто гледаме да сме там, тъй като ние виждаме, че в действителност разликата след рехабилитацията е голяма. Благодарение на тази рехабилитация дете с детска церебрална парализа лази и към този момент се пробва да прави първи крачки самичък, което за нас е знамение! ", усмихва се с вяра Михаела.
" Всичко допустимо ще създадем. Много пъти съм успокоявал майката и съм ѝ казвал, че това са неща, които са спънка в живота. Ще стане! ", убеден е Мартин Бориславов, който в този момент работи на две места, с цел да може да обезпечи по 1500 лв. всяка седмица за рехабилитация, всички условия за естествен живот на детето и заплащането на ипотеката за жилището. Те към този момент са имали помощта на " Българската Коледа " преди към 2 години, когато на двумесечния Никола се наложила лазерна интервенция, с цел да бъде избавено зрението му.
" И със средства от " Българската Коледа " е закупена инсталация за Александровска болница и там на него му беше осъществен този лазер, посредством, на който той вижда ", сподели майката на Никола.
Да се развива вярно, да попадаме на верни експерти, добра рехабилитация, каквато вършим до момента, тъй като ние виждаме, че той върви напред, по тази причина са нужни средства за рехабилитацията на детето.
Сега Никола се пробва да върви и прави нещата, които го забавляват. А родителите му имат вяра в положителните чудеса и раздават на другите хора част от куража си.
" Искам да кажа на всички! Да не се отхвърлят, да се борят и нещата се получават. Може да е мъчно, може да е мъчително за нас душевен, обаче нещата се случват ", приканва Михаела Цветанова.
" Това е най-голямата неточност – отчаянието в един родител! Не би трябвало! Винаги мислиш положително за детето, всичко най-хубаво и да вярваш, че ще стане и ще стане. Чудесата се случват! ", има вяра бащата Мартин Бориславов.
 
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР