Кампанията „Българската Коледа” – 2016/2017 г. , събра 2 млн.

...
Кампанията „Българската Коледа” – 2016/2017 г. , събра 2 млн.
Коментари Харесай

Българската Коледа стартира от УМБАЛ „Св. Георги”

Кампанията „ Българската Коледа” – 2016/2017 година, събра 2 млн. 650 хиляди лева От тези пари 700 хиляди са отишли за лекуването на 474 деца, други 1 млн. и 800 хиляди лева са предоставени на 30 лечебни заведения в страната за закупуване на съвременна инсталация.

Това регистрира президентът Румен Радев, който даде старт на 15-ото издание на самодейността, като избра за това Университетската болница ”Св. Георги”. Мотото тази година е „ В поддръжка на избавения детски живот”.

„ Избрах да сложим началото тъкмо тук, тъй като УМБАЛ „ Св. Георги” е едно от водещите лечебни заведения в страната и мисля, че тъкмо тук, където годишно се поставят грижи за хиляди български деца, нашият апел ще бъде по-истински. Защото „ Българската коледа” не е просто дарителска акция, тя ни дава вярата и чувството, че живеем в цивилизовано общество, което се крепи на хуманни полезности. Тя влага в нашия максимален капитал – здравето на нашите деца”, сподели президентът Румен Радев.

Акцент в новото издание на „ Българската коледа” ще е освен лекуването, а и последващата рехабилитация, тъй като поддържането на здравето на децата от време на време изисква дългогодишни старания.

Здравният министър Кирил Ананиев акцентира, че рехабилитацията ще бъде значима част от договарянията по новия народен рамков контракт. „ Българската Коледа” е една от най-светлите начинания в историята на България, която дава живот и здраве на нашите деца”, сподели изпълнителният шеф на УМБАЛ „ Св. Георги” проф. Карен Джамбазов.

На откриването на акцията участваха регионалният шеф Здравко Димитров и кметът Иван Тотев. /Марица.бг
тагове българската коледа умбал свети георги
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР