Кампанията #Аз също срещу сексуалния тормоз намери отклик в Седмицата

...
Кампанията #Аз също срещу сексуалния тормоз намери отклик в Седмицата
Коментари Харесай

Кампанията #Аз също намери отклик в Седмицата на модата в Ню Йорк и карнавала в Рио

Кампанията #Аз също против половия тормоз откри отклик в Седмицата на модата в Ню Йорк и карнавала в Рио де Жанейро, оповестяват международните осведомителни организации.

Инициативата стигна до нюйоркската фешън демонстрация с помощта на френската дизайнерка Мириам Чалек, която съобщи, че не е желала просто да изнесе следващото фешън шоу. Чалек изпрати на подиума осем дами, които са били жертви на полов тормоз, предоставяйки им опция да опишат историите си.

Участничките първо дефилираха с тоалети от сбирката на дизайнерката, след което окачиха благ криле и застанаха на подиума, приковани с белезници към мъже модели, носещи свински глави.

A fashion show inspired by #MeToo opens in New York with models sporting angel wings handcuffed to men in pig masks https://t.co/mCGRbvdIGnpic.twitter.com/3SyqR68LwH

— Reuters Pictures (@reuterspictures) February 10, 2018

От разказите на дамите стана ясно, че някои от тях са станали жертви на полов тормоз още като деца.

При другите това се е случило в гимназията и колежа. Една от жертвите, активистка за безвреден интернет, е била подмамена от „сексуален хищник“, с който се е срещнала в мрежата, след което е била отвлечена от него и държана в плен с верига на врата до спасяването й от ФБР.

Дизайнерката Мириам Чалек споделя, че въпреки самата тя да не е била жертва на полово посягане, е желала да даде опция на дамите да приказват и да се почувстват по-уверени.

Кампанията #Аз също откри отзив и в почналия през вчерашния ден карнавал в Рио де Жанейро, Бразилия, в границите на който похищенията над дами са неизброими. Вдъхновени от посестримите си по света, огласили травматичните си прекарвания, бразилките използваха грандиозната демонстрация в Рио де Жанейро, с цел да кажат „Не значи не“.

At Rio Carnivale, "No Means No! " Young women speak out! https://t.co/IP6gBKMfKbpic.twitter.com/CJTgHmmfkS

— Michael Kaufman (@GenderEQ) February 9, 2018

Част от участничките в карнавала „носеха“ лозунга на раменете, ръцете или гърдите си под формата на краткотрайна татуировка.

„В Бразилия мачизмът е в обилие и незабавно трябваше да се обявим против него в този момент и тук, на карнавала. Ние честваме повече време по улиците и с по-малко облекла, което се употребява като предлог за посегателства“, споделя неназована участничка в карнавалните шествия.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР