Кампания Заедно за чист въздух се провежда днес в Пловдив.

...
Кампания Заедно за чист въздух се провежда днес в Пловдив.
Коментари Харесай

Кампания Заедно за чист въздух се провежда в Пловдив

Кампания " Заедно за чист въздух " се организира през днешния ден в Пловдив. В самодейността вземат участие образователни заведения, компании и неправителствени организации.

Целта е жителите на града да се срещнат с методите за запазване на околната среда. Специалисти от Медицинския университет показват следствията от замърсяването на въздуха върху човешкото здраве и дават опция за премерване на функционалностите на белите дробове посредством спирометрия.

Учените от Аграрния университет показват следствията от въздействието на атмосферните замърсители върху разнообразни растителни култури. Пловдивският университет показва планове, свързани с измерването на чистотата на въздуха посредством датчици, които са сложени в четири страни.

Иновативнит индустриални технологии за запазване на околната среда и електромобил демонстрира и Гимназията по машиностроене. Инициативата " Заедно за чист въздух " се провежда от Община Пловдив.

" За първи път откликват и се събираме на едно място пациентски организации, както и всички университети в Пловдив, по този начин и надлежно компании от " Тракия икономическа зона " и други учебни заведения, които създават фрагменти, точно в тази посока. Нашият разсадник ни демонстрира растителност, която произвеждаме в Пловдив и минавайки около шатрите може да разберете забавна информация, която ще помогне на самите нас да знаем по какъв начин да се грижим за качеството на атмосферния въздух ", разяснява Вяра Колева - шеф на дирекция " Екология и ръководство на отпадъците " - Община Пловдив.

Репортер: Галена Паскова
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР