Кампания за събиране на средства за изработването на паметна плоча

...
Кампания за събиране на средства за изработването на паметна плоча
Коментари Харесай

4700 лв. са събрани за паметната плоча на Каро


Кампания за събиране на средства за изработването на паметна плоча на Карекин Карекинян провеждат Съюз на българските журналисти и публицисти от Хасково. Необходими са към 6000 лева Част от средствата- 4700 лева към този момент са обезпечени от Община Хасково и донори.

Барелефът създава хасковският ваятел Господин Тенев - Гуспата и скоро ще бъде подготвен.

Карекин Карекинян, който приключи дългогодишната си кариера на фоторепортер във в. „ Хасковска Марица “, умря 3 месеца преди да навърши 89 година, през 2015 година Каро, както го наричахме всички, работи до последните си дни, като остави на вестникарските архиви доста фотоси, които са част от историята на района през последните 60 година Легендата на фотожурналистиката е почетен жител на Хасково. Той остави фотоси и техника на Регионалния исторически музей и Държавния списък. Носител е на редица награди, както и на купата фотограф-художник на АФИАП и медал „ Св. св. Кирил и Методий “. Ние, публицистите, желаеме неуморността, с която фотографираше събитията в района, с цел да ги документира за историята, да се помни и от поколенията след нас.

Желаещите да поддържат акцията могат да се свържат с Николай Грудев, Съюз на българските журналисти - Хасково - 0888927275, както и с редакцията на в. “Марица “ и haskovo.marica.bg на ул. „ В.Друмев “ №16.

Открита е и банкова сметка за дарения: BG91STSA93000026210568, Банка ДСК

Благодарим на всички, които към този момент поддържаха акцията.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР