Кампания за рекламиране на традиционните за Пакистан манго и крикет

...
Кампания за рекламиране на традиционните за Пакистан манго и крикет
Коментари Харесай

Пакистан рекламира в Дупница традиционните за страната си манго и крикет

Кампания за рекламиране на обичайните за Пакистан манго и крикет се състоя в Дупница, като част от самодейността на посолството за разпространение на националните плод и спорт на Южноазиатската страна. Гости на събитието бяха краткотрайно ръководещият посолството на Пакистан в България Маруан Алекс Аийош и асистентите му Зулфикар Мехр и Акрам Кхан.

"За трета поредна година от посолството доставяме плодове манго, като за първи път излизаме да ги покажем отвън София ", описа Н. Пр. Маруан Алекс Аийош. Представените в Дупница плодове бяха от вид, отглеждан в провинция Синд, които са и с най-хубавите вкусови качества, обясниха от посолството.

Освен отлични вкусови качества, богата хранителна стойност и мощни антиоксидантни свойства, които има, мангото е и диетичен плод, описаха дипломатите. Според традицията в Пакистан, сурово манго, подправено със щипка сол утолява жаждата и предотвратява загубата на минерали от тялото.

Преработените артикули, които могат да бъдат създадени от манго включват сосове, сокове, пулп, паста, сладолед и даже туршия, а всеки присъстващ на презентацията можеше да опита и част от известните предписания.
С производството на 1,8 млн. тона годишно, Пакистан е измежду водещите производители на манго - четвърти по величина производител в света след Индия, Китай и Тайланд, а плодът в Пакистан се отглежда от две хиляди години, оповестиха при представянето. Износът на царя на плодовете е към 95 - 115 000 тона годишно, само че България не внася непосредствено манго от Пакистан, изясни пред Българска телеграфна агенция Н. Пр. Маруан Алекс Аийош.

"От идната година ще се направи всичко допустимо български компании да стартират да купуват манго непосредствено от Пакистан, тъй като в този момент вносът в България е от други страни ", уточни посланикът. Той описа, че е процедура разнообразни страни да изкупуват реколтата, след което да я препродават.

По време на презентацията бяха показани разнообразни способи за консумация на манго, имаше опция да се опитат и артикули от разнообразни тропически плодове.
Представени бяха и експонати от пакистански мрамор и разнообразни изрисувани предмети, дело на художници, занимаващи се с изкуство, наречено тракард. Характерният рисунък е извънредно известен и за "разкрасяване " на коли, се разбра на презентацията.

От посолството описаха, че щом пакистански притежател на автомобил успее да спести пари, той се заема незабавно и с дизайна й. Цената на сходно "разкрасяване ", включващо и обзавеждането на купето с килими, е към 2 хиляди $, а художниците на такива шедьоври нормално са преспециализирани дизайнери на сбруи за коне и камили. Според локалните обичаи пасажерите са уверени, че красивата кола ги защищава от произшествия.
Дупница е била определена за презентацията на емблематичните пакистански артикули поради своите спортисти, обясниха от посолството. Освен, че старши треньорът на националния тим по таекундо Георги Георгиев е от Дупница, на презентацията беше и единственият международен първенец на България в този спорт - Александър Джорджев, също дупничанин.

На събитието, всички искащи можеха да се включат и в игра на крикет - народен спорт на Пакистан - с поддръжката на локалния клуб по таекундо "Гладиатор " и народен показателен отбор, пристигнал особено за представянето.
"Чрез сходни срещи демонстрираме, че дипломацията слиза при хората, а това е метод да покажем, че дипломацията не се прави единствено на високо държавно равнище, а е и работа сред хората на другите страни ", споделиха още създателите на събитието.
Посланикът на Пакистан уточни, че търговията сред България и Пакистан за предходната година е била в размер на 34 милиона и 200 хиляди $. "Това е извънредно невисок оборот, само че е добре да има някакво начало ", сподели дипломатът.

Според него е извънредно значимо в идващите няколко години да се вдигнат на по-високо ниво връзките сред България и Пакистан в региона на стопанската система, културата и във всяко друго отношение.
Според представители на посолството Пакистан има артикули като памук, забавни тропически плодове, обичаи в строителството, които биха могли да бъдат забавни за българския пазар.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР