Кампания за набиране на средства в Чехия събра достатъчно пари

...
Кампания за набиране на средства в Чехия събра достатъчно пари
Коментари Харесай

Доброволци в Чехия събраха пари за закупуване на модерен танк за Украйна

Кампания за набиране на средства в Чехия събра задоволително пари за закупуване на съвременен танк Т-72 за Украйна, съобщи ДПА.

Само за към месец акцията набра 30 милиона чешки крони (1,2 милиона евро), споделят нейните уредници. В нея са се присъединили с дарения над 11 000 души.

Кампанията се назовава " Подарък за Путин " и е била подкрепена от чешкото министерство на защитата и от украинското посолство в Прага. Организаторите на акцията кръстили танка, закупен за Украйна със събраните пари, " Томаш " на името на първия президент на Чехословакия Томаш Гариг Масарик.

Министърката на защитата на Чехия Яна Чернохова благодари на всички, които са взели участие в акцията и означи саркастично, че те са обезпечили на Путин подобаващ подарък за рождения му ден на 7 октомври. Говорейки за Путин, тя го назова сътрудник на Комитет за Държавна сигурност (на СССР), палач и болен човек.

Следващата стъпка в акцията е събиране на пари за боеприпаси за танка. Украинското посолство в Прага към този момент получи дарения от над 8,6 милиона евро.

В допълнение чешкото министерство на защитата достави на Украйна оръжия и боеприпаси на стойност 160 милиона евро от началото на съветската инвазия.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР