Кампания в социалната мрежа за интеграция на деца с увреждания.

...
Кампания в социалната мрежа за интеграция на деца с увреждания.
Коментари Харесай

Кампания Различните деца на България за интеграция на деца с увреждания

Кампания в обществената мрежа за интеграция на деца с увреждания. Организира я фотограф фен. В рамките на самодейността " Различните " деца на България децата с увреждания ще се срещат със своите здрави връстници, с цел да се забавляват дружно на детските площадки.

Виктория е съвсем на 14. На 6-месечна възраст ѝ слагат диагнозата рак на гръбначния мозък.
Виктория Иванова: Направихме интервенция. Седем курса химиотерапия, които аз претърпях доста тежко.
Виктория съумява да пребори заболяването, само че остава прикована към инвалидната количка. Ходи на учебно заведение и постоянно излиза в парка, където намира другари за игра.

Виктория Иванова: Гоненица това ми е обичаната игра. Понякога на гоненица, но единствено те да се крият.

В края на предишното лято Виктория се среща с дъщерята на фотографа фен Анна Йончева.

Анна Йончева: Говореха си, смееха се. В този миг пристигна на щерка ми съученик и почна да приказва: " Тя е болна, заразно болна, в този момент ще те болести с гадни заболявания и ти ще ни заразиш и нас. "
Анна взема решение да промени нещата и в края на март афишира в обществената мрежа началото на самодейността " Различните " деца на България.

Анна Йончева: Организираме срещи, на които задачата е да се забавляваме, да научим децата, да покажем на хората, че децата могат да играят дружно.Виктория Иванова: Ние не сме рискови. Ние не може да ви заразим, Ние сме като всички останали хора. Искаме да живеем. Искаме да имаме всички естествени неща.
" Различните " деца на България ще се срещнат с връстниците си на следващия ден в 11 часа в Борисовата градина в София. Анна ще ги снима и ще опише историите им в обществената мрежа.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР