Кампания Подкрепа за българските капитани стартираха два футболни клуба -

...
Кампания Подкрепа за българските капитани стартираха два футболни клуба -
Коментари Харесай

Футболът се обедини в подкрепа на българските капитани, задържани с кораба Galaxy Leader

Кампания " Подкрепа за българските капитани " стартираха два футболни клуба - от
родния Благоевград. Тя е за Любомир Чанев и Данаил Веселинов, които бяха арестувани дружно с кораба Galaxy Leader на 19 ноември тази година. Инициативата бе подета от близки и другари на двамата и стартирана на 6 декември – Никулден, деня на моряците.

" Орлетата " Венцислав Бенгюзов, Александър Дюлгеров, Николай Бодуров и треньорът Иво Тренчев направиха фотосесия с фланелки с надпис " Подкрепа за българските капитани " и " Любо, Данаил - с вас сме! ".









Целият футболен тим на " Черно море " дружно с треньора на " моряците " и народен селекционер Илиан Илиев театралничи преди подготовка с двете фланелки.





Футболистите на " Славия " също направиха отборна фотография преди подготовка с фланелка в поддръжка на капитаните.

Подкрепа пристигна и от футболистите на " Левски ". Те позираха със специфичните фланелки преди подготовка на " Герена ".

 Снимка: Levski.bg

Включи се и целият тим на " Локомотив " (Пловдив) - играчите позираха с фланелките. Направи го персонално и треньорът на " черно-белите " Александър Томаш. " Надяваме се час по-скоро да сте при фамилиите си! ", съобщи Томаш.



Преди мача " Локо " (Пд) - " Пирин " капитаните на двата тима Димитър Илиев и Александър Дюлгеров излязоха за мача с фланелки за капитаните Любомир и Данаил.

Капитанска поддръжка пристигна и от " Ботев " (Пловдив) - капитаните на " жълто-черните " Ивелин Попов и Лъчезар Балтанов позираха с фланелки дружно с Янис Карабельов и Точукво Нади.



Включиха се и от лагера на първенеца " Лудогорец ".



Подкрепа пристигна и от " Арда ". Асовете на кърджалийци Радослав Цонев и Лъчезар Котев също позираха с фланелки в поддръжка на капитаните.



Инициативата бе подкрепена още в първия ден от волейболния клуб ЦСКА, както и от Българската федерация по бокс. Очаква се още футболни тимове, разнообразни спортни клубове и огромни фигури в родния спорт да поддържат самодейността.

Спортистите, както и околните и приятелите имат вяра, че управляващите вършат всичко допустимо въпросът да бъде позволен бързо и сполучливо. Изразяват вярата си двамата български капитани скоро да се приберат живи и здрави при фамилиите си, закриляни от свети Николай Чудотворец.

От публикувани фотоси към този момент стана ясно, че йеменските бунтовници - хути, са трансформирали в туристическа атракция кораба с българските моряци на борда. На посетителите е позволено да обикалят единствено избрани места от него. В навечерието на Никулден притежателят на кораба разгласи, че на пленените моряци е бил позволен " стеснен контакт " със фамилиите им.

Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР