Кампания под надслов се провежда в Център по образна диагностика

...
Кампания под надслов се провежда в Център по образна диагностика
Коментари Харесай

Кампания за превенция на ракови заболявания стартира във Варна | Инициативата е с продължителност от един месец и предвижда 50% отстъпка от цените за Дигитална мамография и Скенер на бял дроб

Кампания под надпис се организира в Център по образна диагностика МЛАДОСТ . Повод за самодейността е Световния ден за битка с рака – 4-ти февруари. Фокус на профилактичните действия е ранното диагностициране на Рак на гърдата и Рак на белия дроб .

Центърът работи без почивен ден на територията на Медицински комплекс МЛАДОСТ, на адрес. Работното време е от 08:00 до 18:00 (в делнични дни) и от 09:00 до 14:00 (през уикенда). Записванията са към този момент в ход като часове се резервират на телефона на Регистратурата:


Всички пациенти, които се запишат за проучвания до 4 март в това число, ще употребяват преференциални цени, които след използване на отстъпката са, както следва:

• Дигитална мамография – 35 лева
• Нискодозова Компютърна Томография (НДКТ) – 75 лева
Валидна остава и опцията за проучване с направление по Здравна каса .

От екипа на здравното звено показват, че профилактиката е таргетирана на база международната здравна статистика, която недвусмислено показва, че:

• Ракът на гърдата е водещо по дял онкологично заболяване
• Ракът на белия дроб е водещ извършител на гибел измежду онкологичните болести
Онкологичният скрининг се организира с най-съвременното съоръжение, произвеждане на Siemens – Дигитален мамограф и Компютърен томограф. Апаратите са снабдени със актуален хардуер и специфични нискодозови протоколи, които понижават в пъти степента на облъчване , без това да ощетява качеството на изображенията.

е едно от най-големите профилирани звена за образна диагностика в доболничната помощ на България и в него регулярно се организират акции за скрининг на социално-значими и животозастрашаващи болести. В екипа от лекари и консултанти личат имената на доцент доктор Георги Вълчев, д.м.; доктор Венцислав Божков; доктор Съмър Ел Шемери, д.м.; доктор Росица Недева; доктор Велислав Иванов, доктор Дарина Иванова и доктор Теньо Чавдаров .

Относно настоящата акция беседваме с доктор Васил Василев , шеф на Центъра:

• редовно пушене - междинна база 1 кутия на ден за интервал от 20 години или 2 кутии на ден за интервал от 10 години;
• генетична предразположеност - съществуване на непосредствен роднина, който е развил болестта.
А каква е рекомендацията за профилактика на Рака на гърдата?

За страдание това заболяване е толкоз публикувано, че според актуалните стандарти, би трябвало да се стартират след 35 годишна възраст . Уви, Здравна каса у нас покрива профилактично проучване само след навършени 50 години. Т.е. дамите в дейния диапазон 35 -50 години следва сами да заплащат за мамография и сходни акции са късмет те да поставят превантивна грижа за личното си здраве на пределно налична цена.

Варна, бул. " Република " 15,
Медицински комплекс МЛАДОСТ, Етаж 1, Блок В
*Две равнища под Централен вход
**Регистратура - против асансьорите



Работно време:
Понеделник – Петък: 08:00 - 18:00
Събота и Неделя: 09:00 - 14:00
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР