Кампания на Оперативна програма развитие на човешките ресурси Мисията е

...
Кампания на Оперативна програма развитие на човешките ресурси Мисията е
Коментари Харесай

Продължава кампанията Мисията е възможна за деинституционализация на децата

Кампания на Оперативна стратегия развиване на човешките запаси " Мисията е допустима " към момента не е завършила. Това сподели заместник-министърът на труда и обществената политика Зорница Русинова в студиото на " Сутрешен блок ". Целта е да се подкрепят деца, които могат да завършат учебно заведение и да се осъществят. Стартирана е с 33 дома, които би трябвало да бъдат затворени, към този момент са 29.

Кампания на Оперативна програма " Развитие на човешките запаси " " Мисията е допустима " завоюва благосклонността на повече от 200 специалисти по връзка от Европейския обществен фонд и Европейския фонд за районно развиване.
Зорница Русинова - заместник-министър на труда и обществената политика: Тази акция е доста значима, тъй като тя довършва един краен стадий на може би най-мащабната промяна в обществената сфера, която е правена през последните 10 години - затварянето на всички домове в България за деца.
Останали са единствено 29 дома за деца, лишени от наставнически грижи. Задачата на промяната през тези години е била да основат новите услуги, тъй че децата да живеят покрай учебно заведение, да поддържат връзка с връстниците си от жилищния квартал, да имат социална поддръжка от всички нас.
Зорница Русинова: Все още в нашето общество има наслоявания, има публични групи, които не одобряват по този начин елементарно децата.
Кампанията " Мисията е допустима " започва още през октомври предходната година, действително се реализира през 2019 година Целите, които сме си сложили, са с деца, които могат да завършат сполучливо учебно заведение и по-късно да се осъществят като всеки един младеж с висше обучение, съобщи зам.-министър Русинова. Кампанията е стартирала при 33 дома за деца, лишени от наставнически грижи, които би трябвало да бъдат затворени, към този момент са 29, огромна част от общините са построили услугите, откриват се и дневни форми, в които децата могат и да творят.

Кампанията е зародила непринудено въз основата на добър образец в едно пловдивско учебно заведение. Там учениците ежеседмично посещават децата с увреждания, оказват помощ им с образователния материал и химна, който те основават, е химн за другарството. " Това е прелестен образец по какъв начин няма разнообразни деца в България ", разяснява Зорница Русинова.

Целта е децата, лишени от наставнически грижи и нуждаещите се от специфични грижи, да бъдат оптимално социализирани. Реализацията среща компликации при намирането на готови и подготвени да работят в обществената сфера фрагменти.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР