Кампания на Лев Инс“ учи родителите как да предпазят децата

...
Кампания на Лев Инс“ учи родителите как да предпазят децата
Коментари Харесай

Кампания на „Лев Инс“ учи родителите как да предпазят децата си по време на път

Кампания на „ Лев Инс “ учи родителите по какъв начин да предпазят децата си по време на път
Много родители не са наясно по какъв начин да возят вярно децата си в колата. Затова е нужна специфична акция по какъв начин да сложат столчето и колана по време на придвижване, да знаят, че не би трябвало да ругаят по време на шофиране. Това предложи пред БГНЕС Валентин Илиев, представител на неправителствената организация „ Клуб Активна сигурност “ и лице на „ Лев Инс “ в акцията „ SOS Спаси детето “.

„ Инициативата започва през октомври. Идеята се породи през тази година. Провокирани безумието по пътищата, което следим всеки ден и ескалира през последните години. Нашата концепция беше да създадем нещо с мероприятия със препоръки към най-малките деца, които могат да бъдат моделирани по верен метод и да съблюдават разпоредбите за придвижване по пътищата “, описа Илиев.

В акцията ще се включат редица специалисти по пътна сигурност, пътни служители на реда, автомобилни състезатели, инструктори, представители на БЧК. В рамките на самодейността към този момент са извършени срещи с деца от детска градина в Студентски град, на които е извършено образование под формата на игра.

Поредната самодейност се организира в столичен мол и е отдадена на потърпевшите и жертвите от ПТП. Аниматори са облечени като пътни знаци и показаха театрална режисура на тематика „ Пътна сигурност “. Срещата с най-малките приключва с картинг надпревари.

Следващата стъпка от самодейността в партньорство с БЧК, МОН и общините да влезе допълнително учебни заведения и да доближи до все по-голям кръг от деца. /БГНЕС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР