Кампания Дари книга на приятел по света“ стартира от Пловдив.

...
Кампания Дари книга на приятел по света“ стартира от Пловдив.
Коментари Харесай

Пловдивски деца с добра кауза Дари книга на приятел по свет...

Кампания „ Дари книга на другар по света “ започва от Пловдив. Тя е адресирана до деца „ на всяка възраст “ от града и региона, а концепцията е книжките да доближат до други деца в български учебни заведения по целия свят. 

„ Избери, купи и подари определена от теб книга на български език. Така ще станеш другар вечно с някого, който е надалеч. Ние, от съдружие „ Общество на смяната - Пловдив “ ще се погрижим книгата да доближи до едно от многото български учебни заведения по света. Вярваме, че посредством четенето и разпространяването на български книги ще запазим полезностите на българската нация, построени в хилядолетната история на България. “, показват уредниците. 

Кампанията се посвещава на Деня на националните будители, а книгите ще се събират в учебни заведения, читалища и други публични места в Пловдив и региона до 30 ноември 2022 година Пилотни сътрудници са ОУ „ Васил Левски “, с. Рогош и Народно читалище „ Шалом Алейхим – 1945 “  в Пловдив. Закупените книги могат да се подаряват от понеделник до петък, от 10 до 16 часа.

Сред първите дарени учебни заведения пък са българските неделни учебни заведения „ Васил Левски “ в Александруполи и „ Азбука “ в Ксанти. 

 Повече информация можете да намерите на www.promeniplovdiv.com и  https://www.facebook.com/obstestvopromeniplovdiv
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР