Камиони, превозващи стоки за Австрия бяха блокирани на граничните ни

...
Камиони, превозващи стоки за Австрия бяха блокирани на граничните ни
Коментари Харесай

Превозвачи гневни заради спрените камиони за Австрия, искат спешна среща с Асен Василев

Камиони, пренасящи артикули за Австрия бяха блокирани на граничните ни пунктове часове наред и не бяха допускани да продължат по направленията си. " Фокус " потърси за повече детайлности превозвачи.

Петко Ангелов, който е шеф на транспортна компания разяснява обстановката пред медията ни.

" Товари, които са директни през България за Австрия, които са от България за Австрия, бяха спрени камионите, не ги пускат. От петък сутринта, на 5-ти, камионите стояха до нощес. Снощи ги пуснаха, без да ни дадат пояснение за какво са спрени, за какво ги пускат. Шофьорите 24-30 часа стоят и не ни се дава пояснение за какво стоят ", съобщи пред " Фокус " Ангелов и добави, че от Агенция " Митници " са споделили, че " поради Шенген " се бавят камионите ".

На въпрос дали забавянето е провокирано от страна на българските гранични управляващи, Петко Ангелов сподели: " Да, съзнателно са споделили да се стопират камионите. От българските гранични управляващи са спрени камионите ".  

Потърпевши са били над 100 камиона, само че за стойност на загубите е мъчно да се пресметна. " Само престоят на камиона ти е 400 евро дневно, а неустойките за товарите – настрана ", посочи събеседникът.  

" Искаме среща с министъра на финансите Асен Василев, тъй като по този метод той санкционира български превозвачи, да бедстват водачите. Нито ни напущат да се приберем за България, да оставим камионите и да се приберем, нито може водачът единствено да си пристигна – нищо, като заложници стояха ", засегнат е Ангелов.  

Той посочи, че възбраната е била наложена за всички товари от и за Австрия, без значение дали камионите са български или не.  

" В петък имахме диалози, тъй като това е някаква налудничава концепция – да взема решение някой служител от София и да спре камионите. Шофьорите са хора и не може при зимни условия, на тези минусови температури, да бедстват ", посочи Петко Ангелов.  

Росица Ангелова
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР