Камиони блокираха бул. „Цар Освободител“ пред Народното събрание в знак

...
Камиони блокираха бул. „Цар Освободител“ пред Народното събрание в знак
Коментари Харесай

Вицепремиерът Караджов протестира с превозвачи срещу кабинета

Камиони блокираха бул. „ Цар Освободител “ пред Народното събрание в символ на митинг против нежеланието на депутатите от ръководещата коалиция да освободят пари за поправки на пътища.

Причината - отрасловият министър, който желае мярката, е от Има Такъв Народ - Гроздан Караджов, а неговата партия издигна съперник на претендента на Политическа партия за началник на Българска народна банка. Караджов е и вицепремиер, само че е неодобрен от по-големия съдружен сътрудник наказателно поради осуетяването на тяхната номинация за Българска народна банка.

В региона е засилено полицейското наличие. Малко по-късно представители на протестиращите влязоха в Народното събрание, с цел да беседват с депутатите.

Вчера за следващ път депутатите не се схванаха за разпределяне на пари за ремонтите на пътищата. Днес това се случи и на отрасловата комисия, защото нямаше събран кворум.

" От през днешния ден стопираме от през днешния ден да плащаме тол такси. Г-н министър, затворете автомагистралата за леки коли и за рейсове. Ние сме едни евентуални убийци. По 40 тона караме. През ден има разкачени композиции на Витиня. Държавата до една две седмици ще бъде блокирана напълно ", обърна се един от протестиращите водачи към министър Гроздан Караджов (ИТН).

" Нито един ремонт не може да стартира, нито даже пътят във Витиня. Има целеносочено блокиране. Републиканската пътна мрежа е пленник на избора на Българска народна банка, което е неприемливо. Нямаме инструмент, с който да ремонтираме една дупка. Едва ли не, виждам че за това изнудване става дума - Каримански да си отдръпна кандидатурата - сподели на митинга Гроздан Караджов. -Не считам, че може тематиката да докара до рухване на държавното управление, аз ще се боря до последно до това решение. "

Времето е в този момент за поправки, хората ги чакаха цяла зима, добави министърът, и посочи, че контракти за поддържане в действителност са повишени, само че има близо 1,1 милиарда лева, които страната дължи на компании, а и единственият метод да се създадат незабавни поправки на пътищата е да се разплатят част от тези суми - по думите на министър към 50 на 100 от дължимото.

Пред Народното събрание излязоха и депутати от " Възраждане ", които поддържаха протестиращите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР