Камионът, който предизвика в сряда, не е минал технически преглед.

...
Камионът, който предизвика в сряда, не е минал технически преглед.
Коментари Харесай

Катастрофиралият камион на Динко Вълев е бил без технически преглед

Камионът, който провокира в сряда, не е минал механически обзор. Валидността от последната инспекция на тежкотоварното средство е изтекла преди повече от три месеца, демонстрира информация в уеб страницата на изпълнителна организация " Автомобилна администрация " (ИААА), която разгласява във Facebook гражданският деятел Теодор Михайлов.

Новината към момента не е публично обявена, макар че при сходен случай ИААА би трябвало да направи инспекция за транспортното средство и лидера.

ТИР-ът е благосъстоятелност на сдружение на Динко Вълев от Ямбол, някогашен участник в " Биг брат ", който в последните години стана прочут със скандалните си " гонки " против незаконни имигранти в Странджа.

В сряда негов камион, пренасящ скрап, провокира тежък пътен случай на 316-ти километър на Автомагистрала " Тракия ", при който бяха ранени четирима души.

В същото време от регионалното ръководство в Бургас показват пред bTV, че има възможност повода за случая да е недоброто положение на гумите на камиона. Властите не изключват и транспортното средство да е било претрупано, което обаче мъчно ще се разбере, защото от репортажите по малкия екран се видя, че голямото количество железен боклук, който е разпръснат по асфалта, бива извозван на части.

Междувременно друга информация в онлайн системата TollPass демонстрира, чекатастрофиралият камион има формирани две предишни нарушавания - и двете от лятото на 2021 година Те са в общ размер от 1500 лева и към момента не са регистрирани като платени.

Фирмата на Динко Вълев е разследвана за данъчни измами, има голям брой наказания за нарушавания с разрешителните за ръководство на боклуци и други проблеми около тях, в това число за нерегламентирана площадка, пожари и прочие, написа и Боян Юруков, програмист и блогър, профилиран в работата с отворени данни.

Той напомня и скандал отпреди две години, в които е имало скица цялата въздушно-контактна и канална високоволтова мрежа на Градски превоз Пловдив да бъде продадена за скрап на компанията на Вълев. Процедурата е спряна, а материалите са в прокуратурата.

Последното позволение за ръководство на боклуци на компанията на Динков Вълев е от юни. Разрешителното за превоз обаче е от 13-ти април и включва седем камиона. Сред тях е и авариралият с номер A1256HH.

Оказва се, че на още четири от камионите на компанията прегледите им са изтекли сред февруари 2022 и март 2023. Въпреки това те са в разрешителното. Два от тях нямат и застраховка " Гражданска отговорност ".

Три от същите камиони без механически обзор, в това число двата без гражданска, са вписани като средства за осъществяване на пътна помощ към 20 юни 2023, написа още Боян Юруков.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР