Камионът и ремаркето, в които бяха открити телата на 39

...
Камионът и ремаркето, в които бяха открити телата на 39
Коментари Харесай

Британската полиция опитва да установи идентичността на жертвите, открити в камиона в Есекс

Камионът и ремаркето, в които бяха открити телата на 39 души, бяха отстранени от мястото, където са били открити в Есекс, като полицията стартира опитите да откри самоличностите на жертвите, предава английската медия Sky News, представена от Фокус.

``
реклама

По-рано телата бяха открити в паркирания в град Грейс камион, като полицията арестува лидерът, 25-годишен ирландец, който е главният обвинен за убийствата на този стадий.
Според медията водачът остава в ареста.

Полицията счита, че жертвите са мигранти, само че към момента не е съумяла да откри самоличностите им.

По данни на органите на реда, камионът се е придвижил с ферибот от белгийския град Зеебюрге до Пърфлийт в графство Есекс. Все още се обяснява от кое място се е придвижвал камионът, преди да дойде в Зеебюрге.

По-рано се появи видеозапис, който демонстрира камионът да се придвижва до мястото, където е бил открит, единствено половин час преди този момент да се случи.
„ Това ще бъде дълго и комплицирано следствие и ние продължаваме да работим с нашите локални и интернационалните управляващи, с цел да съберем значима информация и да индетифицираме тези, които за жалост са умряли “, се споделя в изказване на органите на реда в графство Есекс.

Българското външно министерство съобщи, че камионът е бил регистриран в град Варна, на името на компания, владеене на ирландски жител. „ Малко евентуално “ е жертвите да са български жители, твърди българското министерство, като се базира на данни на полицията.

Премиерът на България Бойко Борисов съобщи, че страната „ няма връзка “ с камионът, с изключение на регистрацията и че автомобилът не е влизал в България от 2017 година
Според Ирландския съвет за бежанците, случаят съставлява трагична загуба на живот.

„ Никой човек не би трябвало да се оказва в обстановка, в която усеща, че единственият му избор е да заплати на контрабандисти да го транспортират в рисково и мъчно пътешестване, в което няма гаранции за неговата сигурност или за това по какъв начин ще завърши то “, се споделя в тяхното изказване.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар: Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР