Камион с 52 800 дози от ваксината на AstraZeneca пристигнаха

...
Камион с 52 800 дози от ваксината на AstraZeneca пристигнаха
Коментари Харесай

Още 52 800 дози от ваксината на AstraZeneca пристигнаха у нас

Камион с 52 800 дози от имунизацията на AstraZeneca дойдоха тази заран у нас, като неотложно е основана организация незабавно да бъдат разпределени в 28-те районни здравни инспекции в страната, а 50% от пратката ще отиде при персоналните лекари, съобщи bTV.

Зелените коридори, които бяха спрени през вчерашния ден, евентуално ще продължат работата си през днешния ден съгласно здравния министър проф. Костадин Ангелов. До обяд ще се реши допустимо ли е това.

Директорът на „ Пирогов “ проф. Асен Балтов уточни, че в болничното заведение има записани лица по другите етапи от имунизационния проект, очакващи идването на нови флакони от препарат против COVID-19. По-рано за БНР той съобщи, че зелените коридори няма да бъдат възобновени. „ По-добре да се изчака 2-3 дни и тогава, когато има в действителност задоволително количества “, сподели той.

Разпределението на новата пратка по области ще е на база на броя на популацията, стана ясно от брифинг на шефа на Изпълнителната организация по медикаментите Богдан Кирилов.

Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР