Камион и ракетен комплекс са се ударили в Русия.Инцидентът станал

...
Камион и ракетен комплекс са се ударили в Русия.Инцидентът станал
Коментари Харесай

Камион се блъсна в ракетен комплекс, има загинал СНИМКИ

Камион и ракетен комплекс са се блъснали в Русия.

Инцидентът станал край град Армавир, където ТИР с минерална вода настигнал два самоходни ракетни комплекса " Искандер " и се врязал в задния. По информация на локалния тв канал първата военна машина теглела втората на буксир. От силата на удара камионът изхвърчал в канавката, а товарът - петлитрови туби с минерална вода - се разпилял.

За страдание водачът е умрял. Водачът на " Искендер " е бил затиснат в деформираната кабина, само че избавителен екип го измъкнал и го настанил в болница. Още двама военнослужещи са приети в болница.

Град Армавир се намира в южна Русия, близо до Краснодар и от региона на военните дейности в Украйна. Това е втората пътна акцидент с военна техника в Русия за седмицата, написа " Аутомедия ". Преди това камион удари брониран автомобил " Тигр " в региона на Смоленск.

" Искендер ", с код 9К720, е група от оперативно-тактически ракетни комплекси, създавани от 2006 насам в Русия. Основата им цел е поразяването на системите за противовъздушна и противоракетна защита на съперника, като носените от тях ракети развиват скорост 2100 метра в секунда и имат обсег до 500 км.

Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР