Камила завърши трансформацията си от любовница на бъдещия крал през

...
Камила завърши трансформацията си от любовница на бъдещия крал през
Коментари Харесай

Камила - от любовница до кралица

Камила приключи трансформацията си от държанка на бъдещия крал през английска кралица консорт до пълноправна кралица, защото през днешния ден, 6 май, настъпи денят и на нейната коронация.

Бившата госпожа Паркър Боулс беше помазана и коронована в лондонското Уестминстърско абатство по време на историческа гала, наситена с история и маркирана с огромна показност.

Официалната покана за деня на корнацията, редът на службата, молитвите на Англиканската черква и сувенирите от Кралската сбирка - всички те приветстваха Камила като „ кралица Камила “.

Бъкингамският замък разгласява известие в Туитър късно в навечерието на коронацията, като за първи път употребява словосъчетанието „ кралица Камила “ в формалния акаунт на монархията в обществената мрежа.

Споделяйки фрагменти от флоралното величие и сцената на коронацията, постът гласеше: „ Уестминстърското абатство е готово за #Крононацията на крал Чарлз Трети и кралица Камила “.

Години на диспути последваха сватбата на Камила с тогавашния принц на Уелс през 2005 година, когато помощници обявиха, че тя „ има намерение “ да бъде известна като „ принцеса консорт “, когато брачният партньор ѝ стане монарх.

Покойната кралица Елизабет Втора поддържа Камила да бъде кралица консорт и някогашната херцогиня на Корнуол е наричана от двореца по този начин от момента на възкачването на крал Чарлз Трети.

Това постави завършек на дългогодишните диспути за това по какъв начин в последна сметка ще бъде наричана Камила - някогашната държанка на Чарлз.

Съпругата на краля автоматизирано става кралица и единствено смяна в законодателството би попречила на Камила да бъде такава.

„ Кралица Камила “ се появи публично за първи път на поканите за коронацията, като Бъкингамският замък съобщи, че церемонията в събота е подобаващият миг да стартира да употребява купата публично.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР