Камила Джорджи има ужасяващ клей сезон зад гърба, в който

...
Камила Джорджи има ужасяващ клей сезон зад гърба, в който
Коментари Харесай

Viva Italia: Джорджи спечели 12 от последните 13 гейма и изхвърли Сабаленка от РГ!

Камила Джорджи има отблъскващ клей сезон зад тила, в който отпадна след едвам един изигран мач на всички съревнования, в които взе присъединяване. С идването на Ролан Гарос обаче италианката повиши доста равнището в представянето си, като записа две безапелационни победи на старта и се класира за трети кръг, където я очакваше тежко затруднение през днешния ден в лицето на Арина Сабаленка, която се намира в сходна позиция.

Състезателката от,,Ботуша " изигра един от най-хубавите си дуели въобще през годината, откакто се завърна от сет пасив, осъществявайки необикновен поврат против една от фаворитките, с цел да се поздрави с успеха след 4:6 6:1 6:0. Във етапа на осминафиналите за международната номер 30 следва да срещне Дария Касаткина.

Италианката изпита съществени компликации в дебютното си подаване за мача, което продължи близо 10 минути, само че съумя да покаже воля и отрази два брейкбола, с цел да резервира сервиса си. Впоследствие Сабаленка продължи да диктува протичащото се, като по отличен метод използваше бекхенда си, който ѝ се отплати с пробив в седмия гейм и оказа помощ на седмата сложена да победи в откриващия сет.

Във втората част станахме очевидци на едно напълно друго лице на корта от страна на международната номер 30, която показва сериозна толерантност в разиграванията и провокира голям брой грешки в играта на белорускинята, заради което на бърза ръка поведе с два пробива задатък. Джорджи с всяка минала точка трупаше спомагателна убеденост и безпроблемно възвърне равенството в общия резултат.

Италианката продължи наказателната си акция при започване на решителния сет, като тотално обезличи именитата си съперничка и сходно на по-рано в мача си завоюва два брейка задатък. Джорджи безспирно развиваше играта си в позитивна посока и варираше по страховит метод в своите отигравания, с цел да осъществя следващ пробив, с който,,върза геврек " на Сабаленка и ще дебютира във втората седмица на Откритото състезание на Франция.

Giorgi freight train coming through
Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР