Камикадзе прелетя с фирмена кола по бул. Цариградско шосе в

...
Камикадзе прелетя с фирмена кола по бул. Цариградско шосе в
Коментари Харесай

Полицейска камера - работохолик спаси пловдивско камикадзе с...

Камикадзе прелетя с фирмена кола по бул. " Цариградско шосе " в Пловдив и бе сниман от полицейска камера. Шофьорът  бил засечен с 108 км/ч при позволени 50 км/ч в градски условия. По-късно получил честита и бил поканен да си получи акта. Санкцията за полета била санкция в размер на 750 лева, взимане на книжката за период от 3 месеца, както и лишаване на 12 контролни точки. 

Шофьорът удостоверил, че той бил зад кормилото, само че оспорил глобата. Така се стигнало до дело. Магистратите обаче отсъдили в интерес на водача и отменили наказването му. Причината - разминаване в работното време на полицейска камера и във времето, в което е открито нарушаването. 

В показания по делото протокол  в рубрика „ Край на работа – час/мин “ е посочено часът 20:00 часа, като прецизен час за привършване на работата на триногата. 

Видно обаче от акта, както и от фотографията от клип на сниманата в нарушаване кола, за час на нарушаването  е отразен 20:11 часа, който не съответствува с посочения в протокола за привършване на работа с измервателния апарат. 

" Очевидно снимането на нарушаването е било направено след привършване на работата на камерата, съгласно протокола. Налице е противоречие сред часът на определяне на нарушаването, отразен в снимания клип и отразения краен час на работа на АТСС, с което се твърди да е установено превишение на допустимата скорост на придвижване на процесния лек автомобил ", се споделя в претекстовете на съда. Според магистратите не може да се откри точното време на осъществяване на нарушаването, заради което е позволено значително нарушаване на нормите и глобата следва да се анулира. 

Според стеклите се условия, МВР-Пловдив ще би трябвало да покрие разноските по делото, които са в размер на 300 лева Решението може да се апелира пред Административния съд в града под тепетата. 
 
 
 
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР