Камерун се класира за четвъртфиналите в турнира за Купата на

...
Камерун се класира за четвъртфиналите в турнира за Купата на
Коментари Харесай

Защитник направи чудеса като вратар, 10 смели коморци бяха близо до изненада


Камерун се класира за четвъртфиналите в шампионата за Купата на африканските народи! Домакините обаче стигнаха до най-хубавите осем ненадейно мъчно. " Неукротимите лъвове " отстраниха с 2:1 дебютанта Коморски острови, чийто отбор беше сакат от взрив на ковид.

Заради многото позитивни Коронавирус проби новобранецът излезе без съществени фигури, а на вратата стартира високият едвам 173 см ляв бек Шакер Алхадур. Той блесна с няколко отлични спасявания, само че коморците не съумяха да удържат на натиска. Това значително се дължи на аления картон, който си изкара капитанът Наджим Абду още в 7'.
Снимка: Getty Images

Камерун поведе в 29' посредством Карл Токо Екамби. Последваха напрегнати моменти пред вратата на домакините, защитавана от Андре Онана. Стражът направи две отлични спасявания след изстрели на Ахмед Мони и Ел Фарду Бен.

Венсан Абубакар и компания дадоха отговор, създавайки работа на Алхадур, само че вратарят за един ден не трепна. Капитанът на камерунците въпреки всичко повиши на 2:0 в 70', когато беше оставен самичък против стража на гостите.
Снимка: Getty Images

В 73' Коморските острови удариха греда, като шансът не беше с Абдала Мохамед. Само 5 минути по-късно Онана спря още веднъж Ел Фарду.

Коморците не се предадоха и понижиха изоставането си в 81' след ужасно изпълнен директен свободен удар от Юсуф М'Чангама.

В последна сметка Камерун продължава напред. В четвъртфинала домакините ще се сблъскат с дебютанта Гамбия, чийто тим в профил Гвинея по-рано през днешния ден след триумф с 1:0.

Снимка: Getty Images

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР