Камерният състав на един от великите оркестри на Европа -

...
Камерният състав на един от великите оркестри на Европа -
Коментари Харесай

Виртуозите на Миланската Ла Скала ще гостуват във Варна

Камерният състав на един от великите оркестри на Европа - оркестъра на Миланската Ла Скала ще гостува във Варна.

Концертът “Виртуозите на Миланската Ла Скала ” ще бъде кулминационна точка на ХХ Европейски музикален фестивал Варна и по едно и също време с това - първи концерт от съпътстващата стратегия на Международния музикален фестивал “Варненско лято ” 2024.

Варна, 29 април 2024г., 20:00 часа, Зала 1 на Фестивален и конгресен център.

Красимира Стоянова, сопран

Марио Хосен, цигулка, диригент

Съвместна продукция на Европейския музикален фестивал Варна и ММФ “Варненско лято ”
Програмата на концерта е от изящни мостри на италианския и немския барок - фамозни арии от творби на Бах и Хендел, и шедьовъра на Вивалди “Годишните времена ”.

“Да бъдем домакини на тези елитни инструменталисти, е чест и отговорност за нас. Те ни се доверяват още веднъж, за юбилейното издание на Европейския музикален фестивал Варна, откакто през 2017 година по наша покана пристигнаха за пръв път във Варна - напомня шефът на фестивала Мария Кондова. - С неспокойствие си спомняме небивалия възторг, който провокираха при първото си посещение и чакаме с неспокойствие новата вдъхновяваща среща с тези превъзходни музиканти и с брилянтните солисти - маестро Марио Хосен и оперната дива Красимира Стоянова. ”
Концертът се реализира с поддръжката на Италианския културен институт и Посолството на Италия в България и е под патронажа на Нейно превъзходителство госпожа Джузепина Дзара, дипломат на Италия в България.

Създаден през 1778 година, Оркестърът на Театъра на Ла Скала е неоспорим международен пример за креативно музициране в оперния и симфоничен репертоар, и всеки гастрол на неговите обединения извиква възторжените овации на публиката. Балансираният мек тон и присъщия оперен тембър са отличителни за оркестъра на Teatro alla Scala. В цялостен състав оркестърът наброява 135 музиканти. Свързан е през годините с имената на едни от най-великите диригенти на нашето време - Артуро Тосканини, Вилхелм Фуртвенглер, Херберт декор Караян, Ленард Бърнстейн, Карло Мария Джулини, Карлос Клайбер, Клаудио Абадо, Рикардо Мути, Даниел Баренбойм. “Виртуозите на Миланската Ла Скала ” са концертмайстори и солисти в оркестъра и нормално концертират без диригент. Петнайсетте елитни музиканти изнасят над 200 концерта годишно, като гастролират в най-престижните международни оперни театри и концертни зали като виенската Музикферайн, операта в Рига, Театро Гранде Петручели и доста други.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР