Камерна опера - Благоевград ще предложи внушителна оперна Гала, представяща

...
Камерна опера - Благоевград ще предложи внушителна оперна Гала, представяща
Коментари Харесай

Очаквайте два концерта в Благоевград по случай Световния ден на музиката

Камерна опера - Благоевград ще предложи внушителна оперна Гала, представяща благи и незабравими моменти от предишното и сегашното. Освен на Световния ден на музиката този концерт се посвещава и на 50-тия сезон на Камерната опера и ще бъде среща на другите генерации създатели на Камерна опера Благоевград и правилните експерти от техническите служби.

Музика от Доницети, Верди, Пучини, Бизе, Пучини и други класици ще бъде изпълнена от оркестъра на Камерна опера и солисти на 29.09.2022 г, от 19:00 часа, в салона на Операта А в 18:30 часа, във фоайето на Операта ще се открие галерия на снимки от историята на Камерна опера - Благоевград.

На 30 септември Биг Бенд Благоевград и млади гении като солисти ще зарадват поданици и посетители на Благоевград с прелестен букет от поп и джаз осъществявания на площад " Македония " от 17:30 часа

Световният ден на музиката е един доста специфичен ден. Отбелязва се на 1 октомври от 1974 година по решение на Международния съвет по музика към ЮНЕСКО и през днешния ден се отбелязва в 120 страни.

" Музиката е популярен обединител, невероятна мощ. Нещо, което кара даже хората, имащи най-големите разлики, да имат нещо между тях. " - споделя писателката Сара Десън и е доста права!

Заповядайте на концертите, с които ще открием публично новия креативен сезон!

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР