Камерите на тол управлението вече снимат и при превишена скорост. Става

...
Камерите на тол управлението вече снимат и при превишена скорост. Става
Коментари Харесай

Тол камерите вече снимат и при превишена скорост

Камерите на тол ръководството към този момент снимат и при превишена скорост.  Става въпрос за 50 мобилни, 295 стационарни и 100 претеглени в придвижване контролни точки.

Това съобщи шефът на Националното тол ръководство Георги Темелков през днешния ден на брифинг, на който бе демонстриран методът на работа на електронната система за събиране на пътни такси, предаде БТА.

При нарушаване за висока скорост на пътя системата ще предлага 4 фотоси. " Тестовете демонстрираха, че програмата може да бъде сертифицирана след дребни софтуерни промени ", уточни Темелков. Очаква се Българския институт по метеорология да сертифицира софтуера за превишена скорост на Научно-техническо управление.

Системата следи продажбите, трафика, тапите по граничните пунктове, натоварването на осите на всяко моторно транспортно средство и от скоро снима и превишената скорост, заяви ръководителят на Управителния Съвет на Агенцията " Пътна инфраструктура " инж. Ясен Йорданов. По думите му всички нововъведения са за понижаване на пътния травматизъм, защото всички стационарни точки за надзор вършат цялостно покритие на пътищата в страната.

" Тол България " ще събира електронно пътни такси

АПИ и сдружението подписаха контракт

Киоските по бензиностанции за продажба на винетки са 500 в цялата страна. Ежеминутно постъпва информация за броя на прекосяванията и продажбите, като данните са разграничени на категории и класове на дневна база. Това демонстрира по какъв начин се развиват приходите и продажбите, изясни Темелков. До този час през днешния ден приходите от тол системата са 696 467 200 лв., като се чака до края на годината цифрата да нарасне на 800 милиона лв., съобщи Темелков. Той посочи, че задачата на Научно-техническо управление е да събира повече средства от продажби, а не от санкциите. Според него въпреки всичко без надзор няма да има и продажби.

Доц. Георги Балабанов, външен специалист към Научно-техническо управление, изясни, че " електронното правоприлагане на стоте претеглени в придвижване контролни точки, които наблюдават претоварването на оста на транспортното товарно средство на пътя, напълно скоро ще бъде пуснато в деяние ".

Министерство на вътрешните работи, Агенция " Митници " и Национална агенция за приходите също разполагали с тези данни от системата.

Софтуерът на националното тол ръководство оказва помощ и с информация за зимното разчистване, дава своевременни данни за опашките по митническите гранични пунктове на страната, стана ясно от брифинга.
 Четвърта компания ще събира електронно пътни такси
Четвърта компания ще събира електронно пътни такси

АПИ и " НИПО-ЕЛЕКТРОНИКС " ООД подписаха договор
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР