Камерите на тол системата ще бъдат сертифицирани до края на

...
Камерите на тол системата ще бъдат сертифицирани до края на
Коментари Харесай

Майката на кмет на Борис Бонев подгони шофьорите с още камери

Камерите на тол системата ще бъдат сертифицирани до края на годината, с цел да подават на КАТ информация за превишение на скоростта. Това стана ясно от думите на служебния министър на районното развиване Виолета Коритарова, представена в „ Актуално “.

„ Служебният кабинет внесе изменение в Закона за придвижване по пътищата, където дефинираме междинна скорост, с цел да може тя да бъде правоприлагана. От страна на министерството на районното развиване надграждаме нашата осведомителна система и до края на годината ще имаме опция да правоприлагаме междинната скорост, в случай че законовата смяна стане факт “, изясни тя.

Според нея обаче засичането на скоростта ще стартира, когато влязат в действие промените в закона. Коритарова не пожела да посочи какъв брой камери ще могат да правят това.

„ Нашият ангажимент е да разработим системата до края на тази година ", разясни тя и уточни, че не се планува повишаване на винетните такси през 2024 година Не мисля, че ще има поевтиняване, по–скоро няма да има смяна ", сподели министърът. Тя добави, че пътищата като цяло са в положително положение, а множеството произшествия се дължали на неспазването на разпоредбите за придвижване.

„ Не можем да сложим на всеки сектор колчета “, добави тя. Коритарова не подмина болната тематика с околовръстния път на Пловдив.

„ Вчера организирахме среща в Министерство на регионалното развитие с всички участници по планиране и строителство, на която участва и кметът на Пловдив. Тези дни ще има позволение за градеж “, увери Коритарова. След това следва неговото обявяване и тогава ще бъде даден старт на построяването.


 

FaceBookTwitterPinterest
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР