Камерите и рамките са законни, но в един момент, когато

...
Камерите и рамките са законни, но в един момент, когато
Коментари Харесай

Шишков алармира: Външните връзки към някои камери и рамки на тол системата нямат разрешителни за строеж

" Камерите и рамките са законни, само че в един миг, когато започнахме да вършим инспекция, се оказва, че към днешна дата нямаме доказателства, че кабелите, които зареждат от елмрежата до самите уреди - няма данни да имат позволение за градеж.

 

Когато се е внедрявала тази система, тогавашният министър Николай Нанков е питал ДНСК по какъв начин да бъдат одобрявани кабелите - уведомил е за това АПИ и компанията, която би трябвало да го извършва и към днешна дата нямаме данни да имат позволение за градеж ", сподели министър Шишков.

 

Проверката по случая се чака да завърши до седмица.

 

" Най-вероятно ще излезе, че в огромната си част нямат позволение за градеж и те ще влязат към другите противозаконни поправки и градежи ", разяснява той.

 
Управителният съвет на Агенция " Пътна инфраструктура " в интервала 2018-2020 носи юридическа отговорност за противозаконните поправки на пътища и автомагистрали, съобщи още арх. Шишков. Той предвижда, че рано или късно ще се стигне до търсене на отговорност от способените управляващи.

 

Преди седмица Министерство на регионалното развитие регистрира, че страната е упълномощила противозаконни поправки на автомагистрали, пътища и язовири за над 1 милиарда лева Затова от Министерство на регионалното развитие оферират промени в Закона за устройството на територията, с които да се създадат инспекции на всички нелегално издигнати инфраструктурни обекти и тези, които дават отговор на нормите, да бъдат оповестени за търпими.

 

" Политическото говорене не е решение на казуса. Решението е промени в закона за устройство на територията. Колкото и на мен персонално, като проектант, да не ми се желае да предложа подобен текст, който е за оповестяване на толерантност, само че не и прошка.

 

Тоест - търпимостта значи, че тези градежи ще бъдат тествани и единствено тези, които дават отговор на нормите, единствено те ще бъдат оповестени за търпими и ние ще сме спокойни, че по тези пътища няма проблем. А тези, по които има проблем, ще накараме строителя да си в профил всички нередности ", сподели още той.

 

Министър Шишков е внесъл предложение в Народно събрание санкциите за липса на винетки да се лимитират до 3 годишно и чака то да бъде признато.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР