Камери за видеонаблюдение трябва да се монтират във всеки данъчен

...
Камери за видеонаблюдение трябва да се монтират във всеки данъчен
Коментари Харесай

Закон задължава: видеонаблюдение във всеки данъчен склад

Камери за видеонаблюдение би трябвало да се инсталират във всеки данъчен склад, в който се създават и складират енергийни артикули като бензин, газьол, керосин и други, както и в тези, в които са ситуирани дестилационни уреди за произвеждане на етилов алкохол и дестилати.

Новите условия са заложени в законопроекта за изменение и допълнение на Закона за акцизите и данъчните хранилища (ЗАДС), утвърден от държавното управление през вчерашния ден. Предстои измененията да бъдат гласувани и от Народното събрание.

Видеокамерите би трябвало да бъдат инсталирани на всички места в обектите, през които влизат или излизат транспортни средства, с цел да може да се разпознават техните номера.

Целта е контролните органи отдалечено да следят процесите по въвеждане и извеждане на тази група акцизни артикули от данъчните хранилища, по отношение на които е належащо да се завиши контрола, като се сведе до най-малко опцията за злоупотреби.

Освободените от данък крайни консуматори се задължават да употребяват автоматизирана система за отчетност. Когато в обектите се употребяват енергийни артикули за цели, разнообразни от моторно гориво и гориво за отопление, потребителят е задължен да употребява средства за премерване и надзор.

В законопроекта се оферират и промени в Закона за налог върху добавената стойност (ЗДДС). Те визират разширение на обсега на услуги, при които фискалният бон, регистриращ продажбата, може да се пресъздава единствено на екран, без да се издава книжен документ. В същото време услугите се записват и регистрират посредством фискални устройства, вградени в автоматите на самообслужване. Предложението обгръща всички услуги, които се дават от автомати на самообслужване с електрическо зареждане, като категорично се изключва даването на услуги по обмяна на валута посредством автомат.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР