Камерен оркестър Търновград с диригент Васил Вълчев е най-новата музикална

...
Камерен оркестър Търновград с диригент Васил Вълчев е най-новата музикална
Коментари Харесай

Камерен оркестър “Търновград” с първи концерт в Лапидариума

Камерен оркестър „ Търновград ” с диригент Васил Вълчев е най-новата музикална групировка във Велико Търново. Своя първи концерт инструменталистите ще изнесат на 5 юли от 20,30 часа в Лапидариума на Археологическия музей. Билети за арт събитието се продават на касата на Музикално-драматичен спектакъл „ Константин Кисимов ”.

Концертът носи името „ Серенада в нощта ”, а в него са включени музикални творби от предкласиката, класиката, романтизма, както и известни композиции на модерни създатели. Ценителите на хубавата музика ще могат да се насладят на определени произведения на Марчело, Респиги, Маскани, Моцарт, Брамс, Шуберт, Дворжак, Мориконе, Мангани и други Прочутата песен на Калаф от операта „ Турандот ” на Пучини и обичаният „ Дует на цветята ” от операта „ Лакме ” на Лео Делиб ще звучат в оркестровка за струнен оркестър. На откритата сцена като солисти ще излязат Момчил Пенов – обой, и Павел Стойчев – кларинет.

Диригент на музикалния театър ще бъде Васил Вълчев. Концертмайстор е Даниела Данис Туран-Христова, а създател на текста и сюжета – Стефан Методиев. За водещ е поканена актрисата Стефка Златкова. Концертът се провежда от великотърновския спектакъл с общителното подпомагане на Общината и Регионалния исторически музей.

„ Търновград ” е струнна камерна групировка, а в нея се изявяват 10 музиканти, които са част от оркестъра на МДТ „ Константин Кисимов ”. В състава има цигулки, виоли, виолончела и контрабас.

„ През годините сходен камерен състав във Велико Търново е съществувал, а в този момент, след близо 20-годишно спиране, ние се опитваме да възстановим една традиция ”, показа шефът на театъра Васил Вълчев, който е и основател на оркестър „ Търновград ”. Той е безапелационен, че такава групировка има място в културния живот на остарялата столица и не скри желанието си да трансформира „ Търновград ” в музикална емблема на града и района.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР