Камерата в село Атия, където вчера бе сгазено 16-годишно момче,

...
Камерата в село Атия, където вчера бе сгазено 16-годишно момче,
Коментари Харесай

Общинар: Камерата в Атия не работи от половин година

Камерата в село Атия, където през вчерашния ден бе сгазено 16-годишно момче, не работи от половин година. Това заяви общинският консултант от " Созопол " Христо Бардуков.

Фондация „ Безопасни улици от Валя”, основана в памет на починалата на пешеходна пътека 11-годишна бургазлийка Валя, от три години е алармирала за рисковия път край Атия, заяви пред Флагман.бг Михаил Попов, ръководител на НПО-о.

Той сподели на наш кореспондент писмо, адресирано до някогашния регионален шеф Павел Маринов с дата 4 септември 2014 година, в което предизвестяват, че би трябвало да се подхващат ограничения за обезопасяването на сектора.

По тематиката са провеждани няколко срещи. На една от тях е взето решение да се построи пасарелка, подадено е настояването да Агенция „ Пътна инфраструктура”, само че средства по този начин и не са обезпечени.

Заради това и Михаил Попов е предложил различен вид, извънредно на ниска цена и бърз за реализация – построяването на островчета на платното – повдигнати, които да насекат дългата пешеходна пътека. Така хем ще се обезпечи безвредно място за хората, хем по натурален метод ще се понижи скоростта на пътеката поради стесненото платно.

„ Ние предложихме допустимо най-евтиния вид, тъй като знаем, че постоянно парите са опрощение, с цел да не се свърши нещо. Островчетата по осевите линии е едно от най-качествените решения, които се употребяват в чужбина”, сподели Михаил Попов. Светофар с копче е неработеща концепция, счита той.

Камерата на КАТ край с. Атия не работи най-малко от половин година, заяви mcu Христо Бардуков от Община Созопол. Той добави, че няма изясненост за какво устройството е спряло да снима, само че е реалност, че отдавна е бутафорно и служи единствено като чучело за водачите, само че самите те се предизвестяват в обществените мрежи и знаят този факт, поради което карат лудо по правата.

Христо Бардуков посочи, че жителите на с. Атия упорстват Агенция пътна инфраструктура, притежател на пътя, да построи пасарелка и да обезопаси мястото. Другият им апел е към превозвачите и рейсовете, които извозват учениците, да влизат непосредствено в селото, а не да стопират на основния път, както вършат все още.

По отношение на мобилната камера кметът на Черноморец Добри Добрев посочи, че даже когато устройството е работело, то локалните поданици доста добре знаели по кое време паметта му е цялостна, по кое време снима и по кое време единствено плаши водачите.

Заради това й съвсем никой не спазвал ограничаването на тази права, на която за последните 10-15 години има към 7 смъртни случая. /Марица.бг
тагове общинар атия камера година  Общинар: Камерата в Атия не работи от половин година
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР