Камерън Нори започна трудно сезона, след като допусна три загуби

...
Камерън Нори започна трудно сезона, след като допусна три загуби
Коментари Харесай

Нова седмица и нов финал: Нори записа изненадващ успех над Циципас в Акапулко!

Камерън Нори стартира мъчно сезона, откакто позволи три загуби от също толкоз срещи в груповата фаза на ATP Cup, а след това отпадна още на старта на Аустрелиън Оупън. Британецът обаче ясно сподели, че отличните му резултатите през предходната година не са били плод на случайност и се върна на победния път, спечелвайки купата в Делрей Бийч.

Серията на Нори пък се придвижи с цялостна мощ в Акапулко, където той доближи с лекост до полуфиналите и там реализира неочакван триумф над Стефанос Циципас - 6:4 6:4. Гъркът до момента нямаше изгубен сет през седмицата и надиграваше противниците си с голяма лекост, само че левичарят го извади изцяло от нормалния му темп на игра, с което си обезпечи заслужена победа. Така международният номер 12 си подсигурява конфликта за трофея, единствено че в него му следва да се изправи против един всред състезателите в най-хубава форма през 2022-ра, а точно Рафаел Надал и Даниил Медведев.

Срещата започва с нулево подаване в интерес на третия подложен, който печелеше с лекост своите сервис геймове, но същото важеше напълно за британеца, чиято статистическа извадка показваше по какъв начин не е пропуснал нито един от откриващите си 20 първи начални удара в дуела. В последна сметка нещата се сведоха до едно трептене на Циципас, което се случи при 4:4 и разреши на Нори да отмъкне първата част.

Световният номер четири заигра доста остро във втория сет, само че постоянно осъществявяше мръсен контакт с топката и допускаше голям брой непредизвикани неточности. Гъркът нямаше никакъв темп от главната линия, до момента в който по-нискоранкираният играч продължаваше да е извънредно постоянен и изкарваше съперника си отвън баланс посредством осъществявания с най-различна скорост и дълбочина.

Все отново миналогодишният финалист не се предаваше и доближи до точка за пробив, която пропиля със сгрешен форхенд по правата и след това самичък се оказа в състояние да брани сервиса си. Връщане обратно за Циципас обаче нямаше, тъй като първенецът от Индиън Уелс впечатли със забележителна успеваемост и незабавно се възползва от отворилата се опция, с цел да си подпечата триумфа.

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР