Камерън Нори си осигури среща на 1/8-финалите с действащия шампион

...
Камерън Нори си осигури среща на 1/8-финалите с действащия шампион
Коментари Харесай

Нори е съперникът на Джокович в 1/8-финалите в Рим

Камерън Нори си обезпечи среща на 1/8-финалите с настоящия първенец на Мастърса в Рим Новак Джокович, откакто победи Мартон Фучович в два сета – 6-2, 7-6 (4), за малко над два часа игра.


13-ият в схемата британец изигра страховит първи сет, в който направи два пробива и не остави особени шансове за унгарския си противник. Във втората част играта се трансформира в ненадейно оспорвана и трагична с помощта на Нори. Той вървеше към безкомпромисна победа след задатък от 5-1 и сервис за триумфа, само че тогава позволи непредвиден срив, който докара и до тайбрек. Британският тенисист имаше шест мачбола, които пропусна, преди да материализира седмата си опция за затваряне на срещата.

Ключови за триумфа му се оказаха индикаторите при уинърите и непредизвиканите неточности. Нори направи 25 печеливши удара и единствено 7 непредизвикани, до момента в който Фучович приключи с повече уинъри – 33, само че и близо три пъти повече непредизвикани неточности – 20.

В спор за място на четвъртфиналите Нори ще играе с шесткратния притежател на трофея Джокович, който постави завършек на присъединяване в шампионата на първата ни ракета Григор Димитров след трисетова победа с 6-3, 4-6, 6-1. Нори и Джокович имат два мача между тях, като и двата са извоювани от Джокера. Това ще е първият им конфликт на клей.

За идната фаза във Вечния град се класираха още Яник Синер и Александър Зверев. Осмият подложен Синер пречупи съпротивата на „ щастливия губещ “ Александър Шевченко след трисетова борба, а някогашният първенец в италианската столица Зверев също изигра дълъг мач с Давид Гофен, стигайки до крайната победа след поврат с 5-7, 6-3, 6-4 за близо 150 минути игра. /БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР