Камера за видеонаблюдение на 5-звездния хотел Ол сийзън резиденс, помещаващ

...
Камера за видеонаблюдение на 5-звездния хотел Ол сийзън резиденс, помещаващ
Коментари Харесай

РАЗКРИТИЕ! Охранителна камера от луксозен хотел заснела убиеца на Алексей Петров

Камера за видеонаблюдение на 5-звездния хотел „ Ол сийзън резиденс ”, помещаващ се на площад „ Оборище “ в баровския столичен квартал „ Бояна “ в полите на Витоша, може да е снимала хипотетичния палач на Алексей Петров, означават криминалист, зает с следствието на изтезанието.
Рано сутринта на 16 август – денят, в който Трактора беше убит по обяд, по време на планинска разходка към станцията на лифта „ Бай Кръстю “, мръснобял джип „ Лексус ”, вероятно оборудван с подправени регистрационни табели, е стоварил на площадчето в кв. „ Бояна “ висок към 190 см. мъж с брада и с лъскави камуфлажни облекла, носещ голяма раница. Мъжът е свалил от багажника на джипа планинско колело в зелени нюанси с големи гуми, след което яхнал велосипеда и тръгнал нагоре в планината с него. Твърди се, че камерата на хотел „ Ол сийзън резиденс “ е запечатала лицето на мистериозния бабанка. Запознати разкриват, че служители на реда към този момент са иззели видеозаписа и са разпитвали чиновници от хотела.
От Министерство на вътрешните работи настояли да им бъдат предоставени записите от охранителната камера с месец обратно, само че се оказало, че те били изтрити неотдавна. Въпреки предизвестията от топ служител на реда, на който имаме вяра и почитаме професионализма му, публикуваме данни от течащото следствие заради опасения, че то може да бъде потулено „ от горната страна “. Смята се, че в поръчковото ликвидиране на Алексей Петров, са взели участие най-малко трима наемници, подготвяли изтезанието най-малко няколко седмици, най-вероятно и месеци, изследвайки деликатно нормалния му маршрут при ежеседмичните му планински разходки. Убиецът чакал появяването на Трактора в региона на Драгалевския манастир, край пътеката за лифта „ Бай Кръстю “.
Криминалистите към момента спорят по какъв начин тъкмо е премахнат някогашната барета, само че надвива версията, че килърът е дебнел от подслон и е създал първия изстрел с три вероятни оръжия – пушка флоберка, автомат „ Калашников “ или сръбски автомат „ Застава “.
Всички изброени оръжия са с патрони с диаметър 7.62х39мм., с каквито е убит Алексей Петров. Той е уцелен с два или три патрона, а любовницата му Мирослава е била ранена от рикоширал патрон.
Първият патрон е попаднал в слепоочието на Трактора, само че въпреки към този момент целта му да е била мъртва, килърът е пуснал и надзорен изстрел отблизо разстояние, който безусловно е откъснал главата на Алексей Петров от шийните прешлени и натрупа. Заради това Трактора бе заровен в затворен ковчег в четвъртък. Все още липсва публична информация дали са открити гилзи. Според осведомени досега ченгетата не са разкрили нищо. Свидетели дават спорни показания, някои приказват, че са чули 5 изстрела, без обаче да са имали директна видимост. Нито един от тримата охранители на Алексей Петров не е видял килъра. Гардовете са били на повече от 50 метра от началника си, който категорично ги инструктирал да го следват от по-далечно разстояние. Простреляната Мирослава Михайлова обаче е видяла килъра. Тя го е описала като въз основа на нейните показания към този момент е изработен фоторобот. Тя към момента се лекува в „ Пирогов “ като пред стаята й дежурят двама въоръжени служители на реда. Според показанията на рехабилитаторката от Правителствена болница, килърът е бил висок над 185 см., мускулест и атлетичен, бил е облечен в камуфлажни облекла и е носел шапка на главата си.
Описанието на Мирослава се засича и с портрета на убиеца, обрисуван от други трима очевидци, разхождали се в планината, които видели мъж на колело да се отдръпва, въртейки педалите с висока скорост. Смята се, че велосипедът е бил електрически. Два са вероятните маршрута за отдръпване, които е употребявал наемникът, прострелял Алексей Петров, настояват криминалистите. Пътят на бягството на убиеца е минал или през Владая или през пернишкото село Кладница, преминавайки през Железница.
„ Това са двата най-вероятни маршрута за бягство, защото килърът е желал да избегне полицейските пунктове и охранителни камери на частни парцели, които изобилстват в другите вероятни направления за отдръпване. Смята се, че отдръпването на килъра е траяло най-малко 30-40 минути, до момента в който стигне до Владая или до Кладница. След това е траял с автомобил, а негови съучастници са прибрали велосипеда. И въпреки да има вяра, че камерите на „ Ол сийзън резиденс “ може да са уловили лицето на убиеца, с което разполагат ченгетата, опитни криминалисти, са скептични, че има късмет причинителят да показното ликвидиране да бъде открит, още повече задържан. Те са безапелационни, че килърът е работил професионално и никога не извършва за пръв път мокра поръчка, както и че не е бил независима бойна единица, а е работил в екип.
Източник: Уикенд
Източник: 7dnibulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР