["Каменица"] Владан Матич е новият изпълнителен директор на Каменица АД

...
["Каменица"] Владан Матич е новият изпълнителен директор на Каменица АД
Коментари Харесай

Владан Матич е новият изпълнителен директор на "Каменица" АД

[ "Каменица "] Владан Матич е новият изпълнителен шеф на " Каменица " АД - част от световната " Молсън Корс бевъридж къмпани ". Той застава отпред на българското сдружение и като шеф " Продажби и развиване на връзките с клиентите ", като по този метод непосредствено ще управлява цялата комерсиална тактика на " Каменица ".

Матич е приключил " Международно ръководство на бизнес науките " в Белград. Той е експерт с интернационален търговски опит, работил за компании от групата на " Молсън Корс " в Европа, Англия и Канада. През последните 15 години е заемал разнообразни управителни позиции, отговарял е за развиване на тактиката и ръководство на комерсиалните процеси във всички европейски бизнеси на корпорацията. Притежава богат търговски опит, експертиза в продажбите, воденето на договаряния, връзки с бизнес клиенти и сътрудници, както и забележителен лидерски опит в ръководенето на екипи, оповестяват от компанията.

Абонирайте се за Капитал Четете безкрайно и подкрепяте напъните ни да пишем по значимите тематики Това е поредна промяна на върха в българското отделение. Владан Матич поема позицията от Михай Войку, който ще дава отговор за бизнеса на " Молсън Корс " в Румъния и който в края на декември 2018 зае поста изпълнителен шеф на мястото на Димо Димов.

" Каменица " слага началото на пивоварната индустрия в страната през 1881 година Днес компанията има пивоварен цех в Хасково и микропивоварна за крафт бири в Пловдив. Сред марките, които предлага, са " Каменица ", " Астика ", " Бургаско ", Staropramen, Stella Artois, Miller Genuine Draft.

През 2018 година " Каменица " е трета по пазарен дял на равнище цялостен пазар и в сегмента " ярко питие ", като демонстрира забележителен напредък през последното тримесечие на годината по данни на AC Nielsen. За 2018 година компанията е произвела над 1.4 млн. хектолитра бира, регистрира 152.8 млн. лева доходи от продажби и 1.033 млн. лева облага. Направените вложения са за 12.320 млн. лева, а заетите - 676.

Акциите на компанията майка - " Молсън Корс бевъридж къмпани ", се търгуват на фондовите тържища в Ню Йорк и Канада. В портфолиото на " Молсън Корс " влизат бири, кафе, вино, леден чай, сайдер и др.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР