Камен Михайлов подаде оставка от поста президент на Автомобилната федерация

...
Камен Михайлов подаде оставка от поста президент на Автомобилната федерация
Коментари Харесай

Камен Михайлов хвърли оставка като президент на АФБ |

Камен Михайлов подаде оставка от поста президент на Автомобилната федерация на България (АФБ) по отношение на рецесията в родния спорт през последните месеци, наложената възбрана за начало на новия сезон и не на последно място - позицията на спортния министър Радостин Василев от понеделник, 7 март.

Проблемите за АФБ назряха още през предходната година, когато служебният министър на спорта Андрей Кузманов издаде възбрана на АФБ за осъществяване на спортни надпревари и събития за период от шест месеца. Наскоро пък неговият правоприемник Радостин Василев разпореди инспекция на АФБ и изиска документи, които федерацията " не е показала нито в инструкции период, нито към сегашния миг " (7 март, понеделник). В същия ден министър Василев написа във Facebook, че счита държанието на Михайлов за главната причина за проблемите с професионалното упражняване на автомобилизъм в България.

" Считам държанието на Камен Михайлов като съществена причина за неспособност за бързо решение на казуса с практикуването на автомобилния спорт в България и изрично декларирам, че това лице не се употребява с доверието ми, нито с доверието на цялото управление на министерството ", написа министър Василев.

Така се стигна и до днешната конференция, на която Камен Михайлов участва виртуално, защото е под карантина поради заболяване от ковид. Той съобщи, че оповестените на уеб страницата на ММС документи " внушават лъжи и удостоверяват подозренията за тенденциозното отношение на министър Василев към АФБ ". Михайлов прибавя, че заради тази причина " подава оставка в името на автомобилния спорт " и че " държи на мъжката си дума ".

На конференцията участваха част от ръководителите на АФБ и настоящи автомобилни водачи, които опазиха позицията на федерацията в деликатната обстановка. Генералният секретар Калоян Станчев сподели, че не е толкоз сюрпризиран от оставката на Михайлов.

" И съм сюрпризиран, и не съм. Не съм сюрпризиран, тъй като той това нещо го заявяваше от известно време, тъй като му идва допълнително и тъй като милее за спорта. Знам, че има доста настроения против него, само че също по този начин знам, че когато би трябвало да се избавя сезон като през последните две години, господин Михайлов беше на първа линия със своите сътрудници ", съобщи Станчев.

" Министър Василев няма доверие към господин Михайлов, само че от една среща за половин час построява ли се доверие? Ще повторя мнението на господин Михайлов, че всички правосъдни борби с БФАС са извоювани на първа, втора, трета инстанция. Моите борби също са извоювани. Реално видяно БФАС има 7-8 изгубени каузи, само че все пак, те намират някакви политически ходове, с които да въздействат на предходния министър. Силно се надявам господин Василев да не е вникнал в нещата и да е повлиян от неговите съветници. Никой не търси спор, господин министър. Хората са вложили значително пари, значително време и значително нерви. Разберете вярно, всеки ще си пази позицията. Неколкократни са писмата към ФИА кой ръководи спорта в интернационален аспект. Казусът там е изчистен. Инвестиции с изключение на тимовете, с изключение на водачите, прави и федерацията. Само за последната година сме вложили над 126 хиляди лв. в материална база. Отделно от това са финансирани надпревари, с цел да приключим сезоните ".

Тодор Христов, част от уредниците на офроуд шампионата, добави, че съгласно него " репресията " към АФБ се прави за връщане на лиценза на БФАС: " След вчерашното изказване в мен остава усещане, че господин Василев адвокатства за федерацията с лишен лиценз, която е обжалвала и на всички инстанции е изгубила делата за отнетия лиценз. Федерацията, която апелира решенията на Общото заседание, на което над 80 % от присъстващите клубове избраха ново управление. Преди месец излезе последното решение на Върховен касационен съд, че събранието е било постоянно и решенията за правилни. Министър Василев е правист и би трябвало да ги ревизира тези неща и да ги знае ".

Генералният секретар Калоян Станчев добави, че всички в АФБ желаят " закопаване виртуалната томахавка " с БФАС и прикани за " обединяване за реализиране за нещо градивно ". Той акцентира, че " това блъскане смазва спорта ".
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР