Камен Балбузанов – Куката изобщо не е самохвалко, когато разправя

...
Камен Балбузанов – Куката изобщо не е самохвалко, когато разправя
Коментари Харесай

След като 2 години съдът не успя да напише мотиви за присъдата на Камен Куката, той съди държавата за бавно правосъдие


Камен Балбузанов – Куката въобще не е самохвалец, когато разправя наляво надясно, че е непосредствен с авторитетни магистрати.

Животът потвърждава, че плевенският кримибос и студент по право никога не лъже.

 

Две години не са били задоволителни на закрития към този момент Апелативен съд, с цел да напишат претекстове за неговата присъда. Затова тя не може да бъде обжалвана във Върховния касационен съд, а продължава да е висяща.

 



Адвокати разкриват, че преди време делото на Куката е минало през втора инстанция, само че още не е дефинитивно завършено. Балбузанов бе задържан на 24.04.2017 година и го упрекнаха за началник на тайфа за рекет, побои и принуждение.

След това процесът против него се проточи 4 години, като той претърпя този интервал в ареста. Въпреки че обвиняването против него звучеше респектиращо – необут на проведена незаконна група, най-после му дадоха 4 години затвор – тъкмо толкоз, колкото бе изкарал в ареста.

 

Ясно е, че другояче можеше да осъди страната. Друг абсурден миг е, че макар гръмките обвинявания за изнудване и побои, Куката получи наказване единствено за кражбата на надуваем палат от плевенски парк, касов уред и 30-метров разклонител.

 

Въпросната присъда, прочетена от съдийката Лидия Георгиева, обаче не е дефинитивна и следва да бъде обжалвана в Апелативния спецсъд, където делото се гледа във времена на изолираност поради ковида от състав с ръководител Веселина Вълева, дружно с още две съдийки.

Трудно е обаче да се открият следи от това дело, безапелационни са осведомени като допълват, че правосъдният състав след закриването на спецсъдилищата е разпръснат по други места и би трябвало особено да се събере, с цел да написа претекстове.

 

А това е непостижима задача. Затова пък делото не може да стигне до Върховен касационен съд и да се постави дефинитивно точка. Как прокуратурата да апелира присъдата във Върховен касационен съд, откакто не са известни претекстовете на Апелативното равнище.

 

Юристи с опит предвиждат, че Камен Балбузанов в този момент е в правото си да заведе дело за постепенно правораздаване против страната, което несъмнено ще завоюва. Запознати си задават разумния въпрос – още какъв брой ли имена от кримихрониката са в неговото състояние?!

Куката е пуснат на независимост през май 2020 година Ако към този момент е взел тапия по право, а това бе един от претекстовете да желае да о пуснат от ареста през тези 4 години, с цел да учи тънкостите на юридическата просвета, той умерено може да стане юрист.

 

И за какво не, нали се оказа, че Балбузанов в последна сметка не е никакъв необут на тайфа и изобщо няма никаква тайфа, нито пък има изнудвани земеделци по селата в Плевенско.

Да отбележим, че претекстовете на онази присъда за 4-те години затвор, написани в Специализирания съд, се простират на 236 страници. Горе-долу подобен е размерът на „ Мъртви души “ на Гогол.

Източник: Уикенд
Източник: kliuki.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР