Камелия Тодорова разказа малко познати детайли от личния си животТя

...
Камелия Тодорова разказа малко познати детайли от личния си животТя
Коментари Харесай

Преходът в България не е започнал: Камелия Тодорова

Камелия Тодорова описа малко познати елементи от персоналния си живот

Тя съобщи изрично, че в България Преходът въобще не е почнал, тъй като хората от Държавна сигурност, които дърпат конците в страната и задушават можещите и надарените българи са същите преди и след 1990 година.

Наричат я гранд дамата на българския джаз. Има кино история и доста трагични обрати в живота си, емблематично бягство зад Желязната завеса и още по-драматично завръщане в демократична към този момент България. Разказва в театър историите, съпътстващи живота ѝ, спектакълът ѝ се споделя " Моят глас ".

" Първото ми завръщане в България беше на Коледа през 1990 година Година по-късно подадох документи за отричане от българско поданство, с цел да взема немски паспорт.  Когато взех решение да остана, трябваше да подам документи, с цел да си го върна. Три години стоях без българско поданство, стоях с краткотраен паспорт. Системата доста постепенно функционираше. Оттогава съм чужденец в своята страна. Останах тук, тъй като смятах, че където и да отида, ще ми бъде мъчно с две деца и без защита ", уточни тя.

По думите ѝ преходът още не е стартират. " Тези, които са в Народното събрание, са част от Държавна сигурност. Идвам от дисидентско семейство, с рогата напред съумях да се преборя. Не съм пробивна и нахална, аз съм гальовен и учтив човек, мъчно е да се живее по този начин в днешно време ", счита Тодорова.  
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР