Камелия е една от най-популярните поп-фолк изпълнителки у нас. Тя

...
Камелия е една от най-популярните поп-фолк изпълнителки у нас. Тя
Коментари Харесай

„10-те най“ на Камелия

Камелия е една от най-популярните поп-фолк изпълнителки у нас. Тя е родена на 10 януари 1971 година в град Чипровци, а музикалният й дебют е на 11 години като солист на учебния хор. След довеждане докрай на гимназиално обучение в родния си град през 1986 година, Камелия се мести в София. В столицата тя приключва техникума по кожени произведения със компетентност „ моделиерство “. През 1994 година Камелия за пръв път се появява в общественото пространство, като става победител в състезанията за хубост „ Мис Чипровци “ и „ Мис Монтана “. Това й дава право да взе участие на финала на състезанието „ Мис България “, където се класира измежду първите шест най-красиви българки.

Успоредно с това Камелия прави и първите си стъпки като певица. Началото на 1998 година е времето, когато Камелия приготвя песните за своят дебютен албум. Той става факт на 25 август и е озаглавен „ Огън момиче “. Върху множеството от песните певицата е работила в тандем с дългогодишния си сътрудник, композитора Пламен Велинов. Голяма част от текстовете в албума са дело на нейния съгражданин от Чипровци – Георги Костадинов. Свои текстове в него имат и поетесите Надежда Захариева и Надя Димитрова. След триумфа на албума, Камелия е удостоена с наградите за „ Дебют на годината “ от музикална компания „ Пайнер “ и списание „ Нов фолк “.

На 7 декември 1999 година излиза вторият независим албум на Камелия, озаглавен „ Златна рибка “. След това идва едно от най-големите самопризнания в кариерата на Камелия. През април 2000 година компания „ Пайнер “ и Българската Асоциация на Музикалните Продуценти (БАМП) афишират албума „ Златна рибка “ за златен по продажби и той става първият с подобен статут в България. Общият му тираж доближава 200 000 копия. От тях 30 000 са на CD-носител и това го прави водач по продажби за годината в страната на CD притежател, като в края на годината той даже доближава платинен тираж.

На 13 ноември 2001 година започва пробното лъчение на програмата на телевизия „ Планета “. Първият видеоклип, излъчен в програмата на малкия екран, е на песента на Камелия „ Къде си ти “. На 21 април излиза третият албум – „ Нещо горещо “. На 14 февруари 2004 година пък е показан макси-сингълът „ Презареждане “.

През 2009 година Камелия получава предложение да стане водеща на забавно-хумористичното предаване „ Голямата уста “ по Нова ТВ, което е съпътстващо шоу към риалити формата „ VIP Брадър “. След триумфа на шоуто, певицата получава предложение да води лично ток-шоу в ефира на TV7. Предаването е озаглавено „ Споделено с Камелия “ и започва на 14 юни 2010 година През януари 2012 година Камелия е свалена от ефир, поради недоразумения с продуцентите на предаването, които по този начин и не афишират аргументите за нейното премахване.

На 5 юли 2010 година Камелия издава петия си музикален албум, озаглавен „ Проект 13 “. Той включва CD „ Еротика “ с нови песни, CD с най-хубавите балади, CD с най-хубавите бързи песни и DVD с най-хубавите видеоклипове в кариерата на звездата. Към всеки диск има и бонус тракове с по 3 песни, които са избор на самата Камелия. На 10 януари 2011 година в ефира на ТВ Планета се появява видеото към песента „ Еротика “, която е заглавна ария на излезлия през 2010 едноименен албум. Датата не е инцидентна, на този ден Камелия навършва 40 години. Така тя си прави дребен подарък за своя празник.

През март 2012 година Камелия взима присъединяване в комедийния сериал „ Ракия Sunrise “, който е част от „ Шоуто на Слави “ по bTV. През 2013 година Камелия става водеща на състезанието „ Мис България “ по TV7, дружно с артиста Кирил Ефремов. През есента Камелия още веднъж е в амплоато си на тв водеща. Новото предаване, което води, се назовава „ Марс и Венера “ и се излъчва в ефира на Нова ТВ.

На 5 септември своята премиера направи най-новият план на Камелия – дълго чаканият дует с младия реализатор Галин “Само за минута “. В 38-та седмица на 2014 година песента доближи върха в класацията на музикалния портал Меломан.бг.

Камелия е следващата звезда, която поканихме да взе участие в самодейността ни „ 10-те най на… “. Ето нейната десетка.

1. Най-много обичам…  да вдишвам, да чувствам, да се любувам на това, което ми сервира живота, да пребивавам в света без ни най-малка визия какво ще се случи. Дали ще спечелия или ще изгубя, няма значение. Единственото, което има значение е дали се любувам на този развой – тогава всеки момент е момент на наслада, който ме кара да обичам.

2. Най-много мразя… да ненавиждам! По-скоро към себе си привличам сходна сила. Но и да ме обичат и да ме ненавиждат – и двете са в моя полза…


СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР