Камелия БАЗОВАПГ на ГЕРБ-СДС предлага на всяка обществена сграда в

...
Камелия БАЗОВАПГ на ГЕРБ-СДС предлага на всяка обществена сграда в
Коментари Харесай

Ах, този престъпен комунизъм!

Камелия БАЗОВА
ПГ на ГЕРБ-СДС предлага на всяка социална постройка в България да се сложи табела, на която да написа, че комунистическият режим и Българска комунистическа партия са оповестени със закон (от 2000 г.) за незаконни! Вносителите оферират на обществени места да бъдат премахвани всички знаци, възхваляващи времето преди 1989 година При несъблюдение се плануват санкции за институции и жители. Мотивът на вносителите е, че носталгиците по социализма у нас заблуждавали младите генерации, които нямали усещания от режима преди 1989 година
Защо вносителите не потърсят сметка и от Организация на обединените нации, че е приела за член страна с незаконен режим на ръководство - България става член на Организация на обединените нации през 1955 година
Защо не одобряват закон, който да разгласи за незаконен и режимът преди 1944 година поради лагерите " Кръсто поле ", " Еникьой ", " Гонда вода " и така нататък? Заради отрязаните партизански глави, разнасяни на прът, поради жертвите на искрено фашисткия режим у нас, поради Белия гнет, поради политическото убийства на деца, като Шестте ястребинчета, като Васил и Сава Кокарешкови и така нататък?
А за какво за незаконни режими не се разгласят и Съединени американски щати - поради атомните бомби над Хирошима и Нагасаки през 1945 година, поради 50-те милиона жертви на незаконна политика и войни по целия свят след 1945 година?
Можем да посочим още образци...
ГЕРБ вършат опити за реабилитация на облика си под етикета " евроатлантици ". Затова тъкмо в този момент взеха решение да предложат този неуместен закон.  
Законът от 2000 година, с който комунизмът се афишира за незаконен, също е неуместен и привързан, а за този законопроект с табелите на публичните здания - да не приказваме!
" Комунизмът в България унищожил обичайните полезности на европейската цивилизация ", гласи законът от 2000 година В него се приказва за " честен и стопански крах " по времето на социализма у нас...
Хората обаче помнят, че социализмът у нас докара до ускорена индустриализация и рационализация на страната и трансформира България от изостанала, най-вече земеделска, страна в развита страна, измежду 30-те най-развити страни в света. България при " незаконния " комунизъм стана и 18-ата галактическа страна в света. Наричали са я " Япония на Балканите " поради производството на компютри и микроелектроника. Да не приказваме за достиженията в науката, културата, изкуството, спорта. 
Според доста научни проучвания, в това число и на западни учени, от средата на 70-те години на XX век страните от Източна Европа точно с помощта на социализма са приключили процеса на радикална промяна и са формирали социално-икономически системи от съвременен вид. 
По време на този " незаконен " социализъм в университетите на Съюз на съветските социалистически републики и на социалистическите страни са се обучавали хора с друг цвят на кожата, до момента в който в това време в " меката на демокрацията " Съединени американски щати чернокожите американци бяха убивани посредством бомбени атентати в афроамерикански църкви през 60-те години на XX век.
Да напомним също, че Тодор Живков не открива, а закрива лагерите, и се е опитвал да работи за адаптирането и модернизирането на социализма предвид на софтуерните и новаторски промени в света. Именно " незаконният комунистически водач " Живков предлага България да стане член на Европейска икономическа общност (днес ЕС) и страните от Западна Европа в края на 80-те откриват усилени контакти с нея.
Ами една АЕЦ " Козлодуй " ни остана, която в този момент сме на път да съсипем с неуместно нуклеарно гориво от Съединени американски щати. И на нуклеарната централа ли да слагаме табели, че е незаконна?
Пълен парадокс са тези законодателни начинания на храбрите ни евроатлантици!
За преиначаването и фалшификацията в учебниците да не приказваме. Да напомним, че на стената на жертвите на комунизма са изписани и имената на палачите на българските деца, на ястребинчетата, на главорезите от " демократичните " режими преди 1944 г. 
Да напомним също, че в програмата си от 1994 година Българска социалистическа партия, като правоприемник на " незаконната " Българска комунистическа партия, се отхвърля от всичко, което опонира на демократичните полезности и морал преди 1989 година, само че Българска социалистическа партия приема и се гордее с всичко положително и градивно, осъществено от социализма - културния, научния напредък на Родината, модернизацията, индустриализацията на страната при социализма. 
А какво да кажем за нашия либерален и прелестен 33-годишен преход? По-справедливо ще е него да обявим за незаконен. Заради незаконната приватизация и ограбването на икономическата и индустриална база, поради грабежа на междинната класа. 
Златната ера на България преди 1989 година била незаконна?! О, времена, о, нрави!
 >

 
 
 
 
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР