Камбани от мемориалния паметник на адмирал Ушаков на нос Калиакра“

...
Камбани от мемориалния паметник на адмирал Ушаков на нос Калиакра“
Коментари Харесай

Откраднаха 13 бронзови камбани от паметник на нос Калиакра


Камбани от мемориалния монумент на адмирал Ушаков на нос „ Калиакра “ са откраднати от незнайни лица, оказва се от информация в бюлетина на Областната дирекция на Министерство на вътрешните работи в Добрич, представена от Нова ТВ.

13 от общо 18-те камбани са свалени и отнесени „ с техническо средство “. Сигналът за кражбата е подаден в Районно ръководство на Министерство на вътрешните работи – Каварна от чиновници на Историческия музей, които открили неналичието.

Директорът на музея Пенчо Георгиев разяснява за Българска телеграфна агенция, че камбаните най-вероятно са откраднати с цел продажба, защото са бронзови. Служители на Историческия музей в Каварна, както и шефът, търсят подпомагане и от пунктовете за изкупуване на цветни метали, в случай че инцидентно стигне до тях някоя от камбаните.

Молим всички, които по един или различен метод имат информация, да ни я дават. Ние постоянно сме намирали метод да овъзмездяваме хората и да осигурим тяхната анонимност “, моли Георгиев.

Той описа още, че по принцип инсталират камбаните при започване на сезона, когато стартират да идват туристи на нос „ Калиакра “, и ги демонтират през есента. Хората, които са ги отмъкнали, са били готови, с изключение на с механически средства за свалянето, и с транспортно средство за бързо отдръпване, разяснява още шефът.

За още забавни вести, изявленията, разбори и мнения харесайте!
Източник: debati.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР