Камару Усман спечели и реванша срещу Колби Ковингтън в големия

...
Камару Усман спечели и реванша срещу Колби Ковингтън в големия
Коментари Харесай

Камару Усман затвърди доминацията си над Ковигтън

Камару Усман завоюва и реванша против Колби Ковингтън в огромния конфликт посред им на UFC 268 в " Медисън Скуеър Гардън " в Ню Йорк.

За разлика от първия конфликт посред им през декември 2019 година, когато нигериецът нокаутира своя противник, този път триумфът му пристигна много по-трудно със съдийско решение. Все отново той още веднъж ликува в края на дуела и отбрани купата си в полусредна категория.

34-годишният нигериец стартира срещата по-активно, до момента в който Ковингтън изглеждаше колеблив и нерешителен. Усман направи един тейкдаун и вкара няколко точни удара, а в края на рунда Ковингтън имаше аркада на лицето, въпреки и от конфликт глава в глава сред двамата.

Във втория рунд Усман още повече подвигна оборотите и първо вкара два ъперкъта, а малко по-късно съумя да прати противника си на земята с ляво кроше, последвано от още два мощни удара. Американецът изглеждаше доста разтърсен, само че някак съумя да се избави благодарение на гонга.

В този миг изглеждаше, че мачът ще е елементарен за Усман, само че в третия рунд везните започнаха да се накланят в противоположната посока. Ковингтън показва много по-голяма експанзия и вкара няколко мощни крошета, като малко не му доближи да направи и тейкдаун в края на рунда.

Последва нов добър рунд за американеца, който продължаваше да притиска противника си, въпреки и самият той да отнесе няколко крошета.

Във финалния пети рунд събитията не се трансформираха фрапантно, като Ковингтън изглеждаше една концепция по-агресивен, само че пък и Усман имаше много положителни попадения. Критичен миг бе едно падение на нигериеца, след което бе притиснат до клетката, само че Ковингтън не се възползва оптимално от обстановката. След това пък Усман несъзнателно бръкна в окото на противника, а рундът приключи с дясно кроше в главата на Усман тъкмо преди гонга.

В последна сметка обаче съдиите решиха, че Усман е бил по-добрият войник в осмоъгълника и му присъдиха единомислещо успеха по точки. Така той отбрани купата си и към този момент има 20 победи и 1 загуба в кариерата си. За Ковингтън пък това бе 3-о проваляне (16 победи), като две от трите му загуби са от Усман.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР