Камарата на строителите в Пловдив е напът да изгради активна

...
Камарата на строителите в Пловдив е напът да изгради активна
Коментари Харесай

Виртуална борса подпомага строителите в Пловдив

Камарата на строителите в Пловдив е напът да построи дейна система, която да подкрепя активността на компаниите в региона. Това стана ясно по време на годишното отчетно заседание на пловдивската Камара, което се организира в офиса им в комплекс „ Хеброс ”.

Първостепенна задача на строителите е да основат първокласен професионален уебсайт, който да притегля потребителите на техните услуги. В тази посока се обмисля по какъв начин да се развие виртуална борса, подпомагаща освобождението и намирането на подобаващи запаси - ДМА, работна ръка, материали. Друг приоритет в сектора е основаването на профилирани строителни клубове, както и стратегия за привличане и развиване на строителни фрагменти в региона. Проблемът с фрагментите в строителството е настоящ, безапелационни са от Камарата. Особено през днешния ден, когато всички сектори и области са в люта конкуренция между тях. Оказва се, че единствено 7% от приключилите професионална гимназия по строителство остават да работят в този значим бранш. С оглед тази стратегия в Областния съвет на КСБ Пловдив на мястото на Тодор Коев бе призната Светлана Попова - шеф на ПГСТ " Пеньо Пенев ".

“Цялата тази система може да се построи поетапно, само че цялостният резултат от нея ще настъпи единствено когато всичките детайли проработят дружно ”, сподели за „ Марица ” ръководителят на КСБ - Пловдив Пламен Иванов.

Той анонсира и още една процедура, която евентуално ще сплоти още веднъж пловдивските строители в близко време. От Камарата оферират на своите членове да подкрепят финансово активността на локалния волейболен клуб „ Строител ”. „ Защото той носи името „ Строител ”, което ни е близко, само че и поради състезателите, които са от седем възрастови групи. Отделно от това спортът е групов и ние го припознаваме като нещо близо до нашата активност - в него има либеро, само че има и огромна екипност в ”играта ”. По подобен метод работят и строителите ”, изясни Иванов. И добави, че благотворителността е персонален акт, тъй че всеки строител самичък ще дефинира своето присъединяване в това благородно дело.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР