Камарата на строителите в България /КСБ/ е изпратила писмо до

...
Камарата на строителите в България /КСБ/ е изпратила писмо до
Коментари Харесай

Камарата на строителите в България изпрати писмо до ОЛАФ

Камарата на строителите в България /КСБ/ е изпратила писмо до Виле Итала, шеф на Европейската работа за битка с измамите /ОЛАФ/, с искане за незабавна среща "заради разпространението на подвеждаща информация, обвързвана с изразходването на европейски средства ", оповестяват от КСБ.

В писмото, предоставено на медиите, се показва, че публично записаните компании в Централния професионален указател на строителя са близо 5100, в това число непознати компании, в които са заети над 250 хиляди души. Заявява се, че от основаването си до момента КСБ и компаниите, нейни членове, постоянно са работили, спазвайки прецизно законите в България и европейските нормативи, в това число при състезанията и публичните поръчки.

С оглед на наближаващите европейски избори, които през 2019 година съответстват и с локалните избори в България, ставаме очевидци на неприемливи медийни офанзиви, зад които прозират политически ползи. КСБ смята, че всички контракти по европейските стратегии са осъществени и завършили законосъобразно и надлежно под контрола и одита на българските и европейските институции, се показва в писмото.

Отбелязва се, че неведнъж, в това число и на проведени взаимни събития с присъединяване на представители на ОЛАФ, КСБ е заявила желанието си за работно партньорство с ОЛАФ и желанията си да противодейства на всички опити за корист и измами с европейски средства. От камарата декларират още един път готовността си да спомагат на ОЛАФ и да подсигуряват правомерното потребление на поддръжката на Европейски Съюз.

КСБ е авторитетна организация, член на Европейската федерация на строителната промишленост /FIEC/, като представител на управлението на камарата е вицепрезидент на организацията. Разпространяването на сходни информации уронва престижа на българския строителен отрасъл, подкопава доверието в българските и европейските институции, поврежда имиджа на нашата страна. Затова КСБ настоятелно моли за срещата с ОЛАФ, която ще способства за изясняване на обективната истина, се показва в писмото.

КСБ показва предпочитание и подготвеност за взаимни начинания, свързани с прозрачността при усвояването на европейските средства, декларират още от камарата.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР