Камарата на строителите коментира днес изнесените от служебния регионален министър

...
Камарата на строителите коментира днес изнесените от служебния регионален министър
Коментари Харесай

Камара на строителите: Над 60 процента от частните проекти са вид инженеринг

Камарата на строителите разяснява през днешния ден изнесените от служебния районен министър Виолета Комитова практики в строителството на финансирани от страната планове. Според Илиян Терзиев, ръководител на УС на Камарата на строителите, инженерингът дава опция един човек да носи отговорност за всичко, което се случва при реализацията на един план. По отношение на предплатените разплащания, от Камарата прецизираха, че те също са нормална процедура в сектора.

" Няма случай задатък да не е обезпечен. Парите на страната, които са влезнали като задатъци, са обезпечени. И в случай, че не се случи по контракт това, което е разказано, те се прибират било под формата на застраховка, било под формата на цялостна гаранция от изпълнителя ", добави Терзиев.

Към днешна дата строителният отрасъл има близо милиард лв. фактурирани, само че неактувани от страната заплащания, настояват още от Камарата. " Тук не е въпросът, че се дължат някакви пари в избрани моменти. Въпросът е, че процесът на заплащане е спрял, а скъса ли се веригата един път, става ужасно ", посочи Валентин Николов, изпълнителен шеф на Камарата.

По мотив решението на Министерството на финансите да се трансферират средства за строителството " Хемус " към ограничения за справяне с Covid пандемията, от организацията считат, че това заплашва целия капиталов развой по плана.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР