Камарата на следователите в България (КСБ) е изпратила писмо до

...
Камарата на следователите в България (КСБ) е изпратила писмо до
Коментари Харесай

Следователи написаха писмо до САЩ и Брюксел в защита на Гешев

Камарата на следователите в България (КСБ) е изпратила писмо до представителите на американски и европейски институции, с което се оплаква от " невиждан напън върху самостоятелната правосъдна власт " в страната. Следователите обвързват с него имената на обвинени като някогашния притежател на КТБ Цветан Василев и предприемачите братя Бобокови, като в същото време показват своите опасения и за офанзивите против основния прокурор Иван Гешев.

Магистратската организация е позната с това, че нейните хрумвания, позиции и мнения са съвсем идентични с тези на основния прокурор. Писмото ѝ до интернационалните сътрудници стъпва върху скорошните изказвания на прокуратурата за и подготвяни убийства против основния прокурор. Информацията, събрана от листчета с имена, къси аудиозаписи и документи, беше по-рано оприличена от вътрешния министър Иван Демерджиев като.

" В писмата си следователите споделят терзанията си от наличните по няколко досъдебни производства на Софийска градска прокуратура данни за невиждан напън върху самостоятелната правосъдна власт, освен от политически, само че и от престъпни групировки, обвинени и подсъдими лица, директно наранени от активността на българската прокуратура ", се споделя в писмото.

Магистратите показват поименно някои от " виновниците " за това състояние, като в листата им попадат Цветан Василев, братя Бобокови, Красимир Каменов-Къро, журналиста Димитър Стоянов и румънецът Овидиу Семенеску. Следователите пишат още, че съществува " незаконен сговор " от лица, наранени от дейностите на прокуратурата

Писмата са адресирани до редица основни лица във Вашингтон и Брюксел, в това число ръководителя на Камарата на представителите в Съединени американски щати Кевин Маккарти, държавния секретар на Съединени американски щати Антъни Блинкен, ръководителите на Европейска комисия и Екологичен потенциал - Урсула фон дер Лайен и Роберта Мелоца, както и други.

" КСБ акцентира пред евроатлантическите сътрудници на България, че дейностите на цитираните горе лица биха могли да накърнят и ползите на Съединени американски щати и на Европейски Съюз, защото възможен техен триумф би довел до оттегляне от постигнатите резултати в одобряването на върховенството на закона, както и до пробутване на съветски ползи в нашата страна ", се споделя в позицията на организацията.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР